Ministrul Lucian Sova a trimis corpul de control la Posta Romana

Ministrul Lucian Sova a trimis corpul de control la Posta Romana

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ministrul Lucian Sova a trimis corpul de control la Posta Romana

 

Lucian Sova, Ministrul Comunicatiilor, a convocat azi, dis de dimineata o sedinta de urgenta la Posta Romana cerand demisia mebrilor Consiliului de Administratie precum si a directorului general interimar, Andrei Stanescu din cauza managementului defectuos din ultimul an. Totodata, Lucian Sova de luat hotararea  de a trimite Corpul de Control al ministrului la Posta Romana.

Nu se explica motivele exacte exacte ale acestei masuri in conditiile in care Andrei Stanescu a fost numit director general interimar in luna ianuarie a acestui an asta dupa ce Alexandru Petrescu care se afla in fruntea companiei din iunie 2014 a fost numit ministru al Economiei. In plus, compania a revenit pe profit inca din anul 2016 dupa ce in anul 2015 a fost incheiat cu pierderi pe fondul unei amenzi uriase, de numai putin de 7,4 milioane de euro de la Consiliul Concurentei.

Iata ce se arata in comunicatul de presa al Ministerului:
Corpul de control al ministrului va verifica, printre altele, modul de indeplinire a masurilor dispuse de Consiliul Concurentei cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale care a condus la acumularea datoriilor catre bugetul de stat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) intreprinde toate masurile legale posibile pentru a evita ca aceasta companie sa intre in incapacitate de plata si pentru a putea incepe punerea in aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat in ultimele doua luni.
MCSI considera ca situatia in care se afla compania nu este numai urmare a ‘grelei mosteniri’, ci si a perpetuarii aceleasi stari de fapt, fara ca managementul executiv sau neexecutiv sa ia vreo masura legala de relansare a activitatii.

Ministerul Comunicatiilor atrage atentia ca toata conducerea Postei Romane are obligatia legala sa ia toate masurile, astfel incat compania sa nu ajunga in incapacitate de plata sau insolventa. Sursa citata :economie.hotnews.ro

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.