5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre OIREP-uri

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre OIREP-uri

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ai nevoie de un partener care sa te ajute la tot ceea ce inseamna intocmirea rapoartelor de mediu si gasirea celui mai bun reciclator sticla?

Colaborand cu un OIREP, adica o organizatie specializata in domeniu, iti poti transfera foarte usor responsabilitatea catre un colaborator de incredere. Este vorba despre o solutie moderna si simpla, la care poti apela ori de cate ori este necesar.

Reciclator sticla – asigura-te ca obiectele din sticla ajung la o firma de profil

Dintre toate tipurile de deseuri de pe piata, sticla este singura care poate fi reciclata la nesfarsit datorita materialelor din care este realizata. De aceea, trebuie sa fii foarte atent atunci te ocupi de reciclarea deseurilor. Ideal este ca obiectele din sticla, asa cum sunt borcanele, paharele, farfuriile sau sticlele sa ajunga la o firma de profil, care se poate ocupa eficient de transformarea deseurilor in obiecte noi, care sa fie reutilizate.

Care sunt celelalte deseuri care pot fi reciclate?

Alaturi de sticla, pe lista deseurilor care ma pot fi retransformate se numara hartia, cartonul, dar si cauciucul. Toate acestea sunt materiale pentru care producatorii folosesc o cantitate mare de resurse naturale, poluand mediul inconjurator. De preferat este ca deseurile sa fie reciclate, pentru ca mediul inconjurator sa fie bine protejat.

Rapoarte de mediu

Din punct de vedere legal, in calitate de producator sau importator ai obligatia sa depui anual sau trimestrial la Autoritatea Nationala de Mediu rapoarte prin care sa declari cantitatea de deseuri pe care o introduci pe piata. Informarile trebuie sa fie corecte, astfel incat autoritatile sa aiba o imagine de ansamblu asupra cantitatii de deseuri din Romania.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa cunosti despre pergole

Colaborand, insa, cu un OIREP, aceasta organizatie se va ocupa de tot ce inseamna intocmirea si depunerea rapoartelor de mediu la ANM. Ai grija, insa, ca atunci cand este nevoie, sa pui la dispozitia specialistilor toate informatiile de care au nevoie.

Cum iti transferi responsabilitatea catre un OIREP?

Din punct de vedere legal, pentru a-ti transfera responsabilitatea catre un OIREP, trebuie sa inchei cu acesta un contract oficial, in care sa fie stipulate urmatoarele informatii: datele de contact ale celor 2 parti, cantitatea de deseuri de care trebuie sa se ocupe partenerii tai, precum si tarifele pe care trebuie sa le suporti. Mai mult, trebuie sa inchei o procura, prin care sa oferi OIREP-ului drept de semnatura in numele firmei pe care o reprezinti: doar astfel vor putea expertii sa depuna documente la ANM.

Verifica activitatea OIREP-ului

Pentru a fi sigur ca OIREP-ul pe care il contractezi indeplineste toate obligatiile pe care i le asignezi, este important sa ii verifici activitatea in mod frecvent. De ce? In situatia in care inspectorii ANM fac verificari in privinta gestionarii deseurilor si gasesc nereguli, firma pe care o reprezinti este cea care va fi sanctionata si nu OIREP-ul. Asadar, aloca-ti timp pentru realizarea verificarilor de rigoare, pentru a te proteja de amenzi costisitoare.

Ecologic3RAmbalaje.ro iti poate fi un aliat de nadejde cand vine vorba despre managerierea deseurilor, dar si intocmirea rapoartelor de mediu. Asadar, studiaza serviciile pe care ti le ofera, pune in balanta avantajele pe care ti le ofera, iar astfel iti va fi mai usor sa alegi cel mai bun OTR deseuri. Este vorba despre o organizatie cu o experienta vasta in domeniu, care pana in prezent a colaborat cu peste 3000 de firme.

Vezi si:  Doua angajate au furat banii depusi la CEC de zeci de oameni din Zlatna

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.