6 intrebari despre implantul dentar la care iti raspunde Dr. Leahu

6 intrebari despre implantul dentar la care iti raspunde Dr. Leahu

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

implanturi_dentare_rapide_dr.LeahuImplantul dentar reprezinta cea mai moderna, practica si eficienta solutie pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Putem spune ca este chiar o solutie completa, din moment ce un implant de calitate iti ofera atat un zambet frumos si sanatos, cat si o dantura perfect functionala.

Cu toate acestea, un astfel de tratament presupune o interventie chirurgicala cu riscuri si avantaje deopotriva. Prin urmare, exista numeroase intrebari despre implantul dentar pe care pacientii nostri ni le adreseaza deseori. Dr. Ionut Leahu, medic specialist in Implantologie, iti raspunde la cateva dintre cele mai frecvente. Iata care sunt acestea:

  1. In primul rand, ce este implantul dentar?

Un astfel de tratament reprezinta o alternativa mult mai rapida, practica si eficienta la solutiile clasice de inlocuire a dintilor lipsa, precum puntile dentare. Implantul este o interventie chirurgicala prin care se monteaza in osul maxilar o radacina artificiala pentru un dinte nou, fara a afecta dintii vecini. Aceasta procedura include operatia propriu-zisa si mai multe componente: radacina, bontul protetic din titan sau zirconiu, coroana dentara provizorie, coroana finala. Datorita tehnologiei de ultima generatie, pacientul poate beneficia acum de montarea coroanei finale dupa doar 3 luni de la interventie, comparativ cu solutiile clasice cand trebuia sa astepte pana la 6 luni.

  1. Nu pot beneficia de implant dentar daca am osul maxilar afectat?

Chiar si cele mai complicate cazuri isi pot gasi rezolvarea la Clinicile Dr. Leahu. Astfel, pana si pacientii care sufera de pierderi osoase pot beneficia de un tratament cu implant dentar. Acest lucru este posibil printr-o procedura suplimentara de aditie osoasa, menita sa refaca osul nativ.

  1. Nu mai pot face investigatii RMN din cauza unui implant?
Vezi si:  Epidemia de rujeola se extinde! 300 de cazuri noi intr-o singura saptamana!

Acest lucru este doar un mit! Intr-adevar, o investigatie de tip RMN poate fi afectata daca interfereaza cu obiecte ce prezinta continut feros. Componentele unui implant dentar, insa, nu sunt feromagnetice. Acestea sunt realizate doar din materiale biocompatibile, precum ceramica, titan sau zirconiu.

  1. Este implantul dentar o interventie extrem de dureroasa?

Experienta durerii depinde de la persoana la persoana, in functie de complexitatea operatiei si gravitatea starii pacientului. In orice caz, o asemenea interventie nu reprezinta in general un motiv de ingrijorare! Dimpotriva, inserarea unui implant este o alternativa mult mai putin dureroasa decat puntile dentare. Acestea presupun devitalizarea a doi dinti invecinati, adica scoaterea nervului, ceea ce poate fi o experienta cu adevarat traumatizanta pentru pacient.

  1. Implant_dentarUn implant dentar ma va tine toate viata?

Depinde de calitatea acestuia. In clinicile noastre, datorita profesionalismului cu care desfasuram astfel de interventii, rata de succes a osteointegrarii este de 100% pe termen cat mai lung. In general, garantia minima a unui implant de calitate este de 10-15 ani. Este bine de stiut, insa, ca durata de viata a implantului depinde foarte mult si de pacient. Este nevoie ca acesta sa respecte toate indicatiile post-operatorii si regulile de igiena orala de-a lungul timpului!

  1. Tratamentul cu implant dentar ma va scapa de toate problemele?

Menirea implantului este de a reda, in primul rand, functionalitatea completa a danturii. Totodata, acesta ajuta si la recapatarea unui zambet estetic, fara dinti lipsa. Dar un tratament cu implant nu va putea inlocui niciodata, spre exemplu, un tratament ortodontic! Inainte de a recurge la implantologie, pacientul trebuie sa-si rezolve mai intai problemele de ortodontie, daca ele exista. Un medic implantolog profesionist iti va spune de la bun inceput ce ai de facut in acest caz.

Vezi si:  Uniunea Europeana examineaza un nou vaccin german bazat pe nantotehnologii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.