7 din 10 elevi sunt victime ale bullyng-ului in scoli

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Aproximativ 72% ceea ce inseamna 3 sferturi din elevii din Romania se confrunta cu agresiuni indreptate asupra lor, cel putin o data in ultimul an insa doar 40% din acestia au avut curajul sa recunoasca prin ce au trecut, sa isi recunoasca postura de victima. Cel putin asta arata ultimul studiu sociologic, realizat recent la nivel national care urmareste perspectiva atat asupra copiilor cat si a cadrelor didactice si parintilor in ceea ce priveste fenomenul bullyng.

Aproximativ 62% din victimele bullyng-ului au fost agresate de un alt elev si aproximativ o treime de un grup de elevi.

In ceea ce priveste abuzul de tip cyberbullig, acesta a avut loc pe cele mai folosite retele sociale de elevi- Facebook, Instagram si WhatsApp. In 60% din aceste situatii comportamentul martorilor care au intervenit sa ajute victima sau au anuntat un profesor sau adult din scoala a trecut neobservat. Principalul motiv al agresiunii este aspectul fizic. 21% din martori se considera eroi pentru faptul ca au intervenit si 16% au declarat ca au fost considerati turnatori in timp ce 10% au afirmat ca mai apoi au fost si ei agresati.

Motivele agresiunilor. Din perspectiva agresorilor cu privire la motivele agresiunii, studiul arata ca 50% au afirmat ca victima a meritat acest tratament, 36% au afirmat ca si ei au fost agresati la randul lor de persoana respectiva si au simtit nevoia sa se razbune in timp de 29% au simtit nevoia sa se impuna. 15% considera ca mai multi colegi se comporta in acest gen cu acea persoana si ca si ei au facut la fel la un moment dat, 11% au facut acest lucru din pura distractie si 6% au afirmat ca acest comportament este un lucru obisnuit la ei in scoala la care invata.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.