Adevarul despre semipreparatele din Romania. Le va mai cumpara cineva?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Analizele efectuate in cadrul laboratoarelor Larex si ANSVSA arata ca in jur de 40% din produsele testate au in compozitie cu totul altceva decat scrie pe eticheta.

S-au gasit in primul rand, ca idee, mai multe E-uri decat ceea ce scria pe eticheta, mai mult amidon, din pacate mai multa sare iar  sarea are un impact extrem de important, in conditiile in care suntem pe primele locuri la nivelul UE la bolile cardiovasculare, iar continutul de sare este un factor de risc pe acest segment a declarat Sorin Mierlea, presedintele InfoCons pentru RFI.

In schimb, Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronatelor din Industria Alimentara a declarat urmatoarele. Sorin Mirea este rezervat in privinta datelor avansate de InfoCons. Seful Romalimenta spune tot pentru RFI ca legislatia permite unele variatii in compozitia produselor si crede ca declaratia lui Sorin Mierlea este riscanta: “Usor hazardata. N-am nici un fel de date care sa-mi spuna ca-i 40%, 10%, 70%. Ceea ce e real e ca pe piata au existat si vor exista intotdeauna, nu numai pe piata romaneasca, produse falsificate, dar ce ar fi necesar aici ar fi o definire a ceea ce inseamna produs falsificat, sa nu fie cumva o confuzie de termeni. Un produs falsificat inseamna un produs care are alte materii prime sau alte calitati decat cele anuntate de catre producator. Daca insa este vorba de variatia unor parametri, variatia unor parametri in anumite limite este admisa, mai ales in produsele din carne, datorita tipului de carne, datorita tipului de sare si asa mai departe. Bineinteles, aceste variatii nu pot fi foarte mari. Un produs care este declarat 90% carne nu poate sa aiba 70% grasime.

Dar tu? Vei mai cumpara in viitor astfel de produse dat fiind continutul lor?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.