Alcoolul este responsabil pentru 1 deces din 20 in intreaga lume

Alcoolul este responsabil pentru 1 deces din 20 in intreaga lume

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Alcoolul ucide in jur de 3 milioane de persoane pe an, ceea ce reprezinta un deces din 20. aceasta este cea mai recenta avertizare facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

 

Intr-un raport efectuat cu privire la consumul de alcool in lume si asupra consecintelor sale nefaste asupra sanatatii, agentia OMS subliniaza ca, consumul frecvent de alcool ucide mai multe persoane decat alte boli precum SIDA, tuberculoza sau violenta reunite. Boli infectioase, accidente de circulatie, rani, omucideri, boli cardiovasculare, diabet…5,3% din decesele din lume sunt legate de alcool an de an, conform OMS.

La persoanele mai tinere (20-29 de ani) acest procent ajunge la 13,5%. In total, alcoolul a ucis in lumea intreaga un numar de 3 milioane de persoane in 2016, spre deosebire de 3,3 milioane in 2012 conform celui mai recent raport OMS. Trei sferturi din acesti decedati sunt barbati. Un lucru destul de ingrijorator am spune noi.

OMS a mai precizat faptul ca au fost unele tendinte mondiale pozitive, a inceput sa se reduca numarul deceselor din cauza alcoolului insa tot sunt destul de multe. Pana in 2010 numarul s-a redus dar a inceput din nou sa creasca dupa 2010. In regiunile europene si in America s-au inregistrat cele mai multe cazuri.

Numai putin de 200 de maladii sunt legate de consumul de alcool, acesta poate provoca o multime de complicatii daca este consumat in exces. Din cele 3 milioane de decese provocate de alcool 28% au fost provocate de soferi care s-au urcat bauti la volan, altii au devenit violenti si au provocat conflicte ce le-a adus moartea, altii au ales sa se sinucida sub influenta alcoolului. 21% au fost provocate de tulburari digestive, 19% de boli cardiovasculare iar un numar mai mic au fost atribuite bolilor infectioase sau cancerului.

Vezi si:  Tabletele sunt nocive pentru ceafa femeilor

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.