Alegeri prezidentiale SUA: ce stim pana in prezent

Alegeri prezidentiale SUA: ce stim pana in prezent

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In timp ce rezultatele sunt extrem de stranse intre Donald Trump si Joe Biden, miercuri, 4 noiembrie, deznodamantul scrutinului este complet incert.

Trump sau Biden? Suspansul este total, miercuri dimineata in special. Presedintele Statelor Unite ale Americii a revendicat victoria si ameninta sa sesizeze Curtea Suprema in timp ce numararea voturilor este inca in curs in mai multe state din America. Pentru moment, fostul vice-presedinte democrat ar trebui sa devanseze usor republicanul. Insa nimic nu este sigur pentru moment.

Ce stim pentru moment
Cei doi candidati sunt extrem de optimisti…Joe Biden s-a aratat extrem de optimist in noaptea de marti spre miercuri in cadrul discursului rostit de la Wilmington, Delaware. Acesta le-a transmis celor prezenti urmatoarele lucruri: Nu va pierdeti speranta, vom castiga. Candidatul democrat a declarat ca este pe calea cea buna in ceea ce priveste alegerile prezidentiale si i-a indemnat pe partizanii sai sa aiba putina rabdare.

Miercuri, Donald Trump a revendicat victoria in timp ce numaratul voturilor inca nu s-a incheiat in mai multe state-cheie. Donald Trump a declarat si el ca este sigur de faptul ca a castigat alegerile.

Insa, Joe Biden ar putea avea inca sanse sa castige alegerile prezidentiale in Statele Unite ale Americii. Conform agentiei Associated Press, care este o referinta in materie, democratul a reusit sa castige intr-un stat esential din Arizona, castigat de Donald Trump in 2016. Si Joe Biden poate inca sa spere ca va castiga Georgia in special in randul adeptilor republicani. Daca aceste victorii vor fi puse la socoteala, ar trebui sa castige minim doua state din trei, disputate in Nord in special (Pennsylvania, Michigan si Wisconsin), toate aceste state fiind castigate fara probleme in urma cu patru ani de catre actualul presedinte Donald Trump. In plus, aproape 100 de milioane de americani au votat prin anticipare. Este de trei ori mai mult decat in 2016.

Vezi si:  Traficul bocat in Bucuresti din cauza codului de furtuna

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.