Alte 900 de doze de imunoglobina urmeaza sa fie livrate in spitalele din Romania

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Alte 900 de doze de imunoglobina necesare pentru tratarea imunodeficientei primare urmeaza sa fie trimise in perioada urmatoare spitalelor in care exista urgente si mai apoi in toate unitatile medicale care au solicitat acest medicament. Ministerul Sanatatii a tinut sa precizeze faptul ca de luna viitoare producatorul va mai livra inca 2000 de doze. Conform ministerului, aceste doze de imunoglobina au primit certificatul de calitate astfel incat se poata incepe livrarea acestora.

Iata ce a transmis Ministrul Sanatatii: Am cerut SC UNIFARM sa livreze in regim de urgenta aceste doze de imunoglobulina ca sa ajunga cat mai repede la pacienti. Producatorul ne-a informat ca luna viitoare va mai livra inca 2.000 de doze din acest produs.

Conform spuselor Ministerului Sanatatii, saptamana trecuta s-a reusit livrarea spre unitatile sanitare a 2000 de doze de imunoglobina pentru tratarea cazurilor mai urgente din cadrul sectiilor de Terapie Intensiva. In plus, pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa se mai trimita in spitale in jur de 1000 de doze. Ministerul a mai precizat faptul ca s-a aprobat pretul pentru imunoglobina folosita in tratarea imunodeficientelor primare produsa de catre un furnizor care a parasit de curand piata de la noi din tara insa care si-a anuntat ulterior dorinta de a reveni in tara, conform news.ro.

Mai mult, adauga sursa citata, un producator care a ales sa paraseasca piata din Romania in luna mai 2016 si-a anuntat intentia de a reveni, iar Ministerul Sanatatii a aprobat pretul pentru imunoglobulina utilizata in tratamentul imunodeficientelor primare produsa de acest furnizor.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.