Ankara confisca bunurile omului de afaceri turc Zarrab

Ankara confisca bunurile omului de afaceri turc Zarrab

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Procuratura din Ankara a ordonat vineri seara confiscarea bunurilor omului de afaceri turc de origine iraniana Reza Zarrab. Acesta, in timpul unui proces din New York l-a implicat pe presedintele Recep Tayyp Erdogan in incalcarea embargoului American ce a fost impus Iranului.

Un procuror din Istanbul a declarat faptul ca bunurile omului de afaceri turc Zarrab si ale familiei acestuia urmeaza sa fie confiscate in cadrul unei anchete efectuate asupra magnatului. Reza Zerrab, cetatean turc de origine iraniana a fost acuzat de spionaj in favoarea unui stat strain.

Jurnalul Hurriyet a anuntat ca aeasta decizie mai vizeaza inca ale 22 de persoane printre care si fiica omului de afaceri turc. Arestat in Miami in luna mai anul trecut, acest magnat al aurului este martor-cheie in cadrul unui process din New York al unui sef al unei banci publice turce si anume Halbank, Mehmet Hakan Atilla, acuzat pentru faptul ca a ajutat Iranul in incalcarea sanctiunilor americane ce au fost impuse Republicii Islamice.

Joi, in ziua a doua a depozitiei sale, Zarrab a declarat faptul ca in luna octombrie a anului 2012, Erdogan, prim-ministru la acea vreme, a dat o serie de « instructiuni » pentru ca alte doua banci din Turcia sa poata participa la strategema in care Halkbank juca un rol central pentru a incalca sanctiunile impuse Iranului.

Binali Yildirim, premierul turc, si-a exprimat vinerea aceasta speranta ca omul de afaceri va reveni asupra marturiei depuse impotriva presedintelui Erdogan, prim-ministru in acea perioada, marturie pe care o considera o « eroare ».  Zarrab a mai afirmat ca a platit cateva zeci de milioane mita ministrului economiei la acea vreme, Zafer Caglayan. In varsta de 34 de ani, Zarrab trebuia sa apara si el ca acuzat in acest proces insa a devenit martor-cheie dupa ce a pledat vinovat si a decis sa coopereze cu guvernul american.

Vezi si:  Bogdan Ionel a aratat cum a ucis-o pe Petronela Mihalachi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.