Apple Glass ar putea transforma orice suprafata intr-un ecran tactil

Apple Glass ar putea transforma orice suprafata intr-un ecran tactil

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

De mai bine de patru ani, Apple lucreaza la un dispozitiv care ar permite transformarea virtuala a unei suprafate, a oricarei suprafete mai precis, intr-o interfata tactila. Aceasta aplicatie de realitate augmentata se va afla in conexiune cu ochelarii, Apple Glass, a caror lansare este prevazuta pentru anul 2021.

De mai multi ani deja, stim ca Apple lucreaza la ochelarii inteligenti Apple Glass a caror lansare este prevazuta momentan pentru anul 2021. Chiar daca constructorul nu se grabeste sa ii lanseze, din dorinta ca toate lucrurile sa iasa absolut perfect, pentru a evita iesirea unui fiasco ca si in cazul lui Google dar si din dorinta de a exploata toate posibilitatile.

Un senzor Lidar in inima sistemului?
Ideea era aceea de a afisa pe sticla lentilelor interfata compusa din icoane. Ne putem deci aseza in fata unei sprafete plane precum o masa si, plasand degetul pe o icoana putem lansa aplicatia in chestiune. Apple evoca “un dispozitiv pentru a detecta un contact intre minim o parte dintr-un prim obiect si minim o parte dintr-un al doilea obiect”. Ochelarii ar combina pentru asta folosirea unei camere si a razelor infrarosii.

Cu alte cuvinte, infrarosul este cel care permite detectarea locului pe care l-am apasat cu degetul si acest lucru se considera un click pentru lansarea aplicatiei, dar si pentru interactionarea cu aceasta. Cum brevetul are deja cativa ani vechime, ne imaginam ca Apple se va folosi de senzorul Lidar aparut pentru prima data pe iPad Pro si al carei folosiri este dedicata aplicatiilor in realitate augmentata. Senzorul Lidar ar putea ajunge si pe iPhone 12 care ar putea fi lansat in luna octombrie a acestui an.

Vezi si:  Avantajele unei camere de supraveghere la domiciliu

In ceea ce priveste designul, acesta va fi unul clasic. In plus, ochelarii Apple Glass vor beneficia de suport 5G

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.