Au crescut si preturile o data cu majorarile salariale!

Au crescut si preturile o data cu majorarile salariale!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

preturiDaca salariile cresc la bugetari, preturile alimentelor cresc pentru toti romanii! Datele Institutului National de Statistica sunt confirmate de cei ce lucreaza sau detin afaceri in industria alimentara, care sustin ca aceste cresteri salariale atrag dupa sine si cresterea preturilor. Scumpirile sunt, desigur, succesive, pentru ca romanii sa nu simta gustul amar al acestora si au atins o valoare de 16 procente din luna februarie.

Cele mai mari scumpiri se inregistreaza la oua, legume, carne de porc si branzeturi. Dar nu numai alimentele sunt mai scumpe, ci si unele servicii la care din ce in ce mai multe persoane apeleaza.

Asadar, s-au scumpit serviciile cosmetice, de transport, de curierat si nu numai. Anul 2017 a fost unul destul de benefic, si a adus majorarea salariului minim pe economie de la 1250 de lei la 1450 de lei. Majorarea aceasta de 200 de lei a insemnat de fapt 140 de lei in buzunarele romanilor, dupa ce isi platesc taxele si impozitele.

Insa aceste majorari au fost pentru o treime din angajatii romani, fie ca muncesc la stat sau la privat, in vreme ce preturile au crescut pentru toata lumea. Pentru ca oamenii primesc mai multi bani, se majoreaza chiar si preturile la locuinte, pe piata imobiliara. Noile cresteri salariale la angajatii de stat de la 1 ianuarie 2018, pentru peste un milion de bugetari din toata tara, anunta si noi scumpiri, din pacate, atat la produse cat si la servicii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.