Austria: guvernul anunta o a treia perioada de izolare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Incepand cu data de 26 decembrie, pana in 18 ianuarie cel putin, deplasarile vor fi in nou restrictionate in Austria. Magazinele considerate neesentiale vor fi inchise si se va apela din nou la invatamantul la distanta. O decizie care se impune din cauza ca tara inregistreaza un numar ridicat de contaminari zilnic, mult prea ridicat in ochii guvernantilor, in jur de 2000.

Abia iesita din a doua perioada de izolare, Austria inregistreaza din nou dificultati. Chiar daca pret de cateva zile numarul de contaminari a scazut la 3000 pe zi, nivelul ramane inca ridicat pentru autoritati. De aceea, guvernul a decis ca este necesara o alta perioada de izolare, a treia ca numar, incepand cu a doua zi de Craciun. In plus, austriecii vor putea sa sarbatoreasca Craciunul intr-un numar de maxim 10 persoane.

Incepand cu data de 26 decembrie, deplasarile vor fi din nou restrictionate si scolile vor fi inchise pana cel putin pe data de 18 ianuarie.
In weekendul dinaintea acestei date se va organiza cea de-a doua campanie de teste antigen gratuite, la scara larga. Cei care au un rezultat negativ la test vor avea posibilitatea de a iesi din izolare pe data de 18 si sa mearga la scoala, la magazine, la insitutiile culturale si restaurantele care isi vor deschide portile incepand cu aceasta data. Ceilalti, vor fi nevoiti sa isi prelungeasca izolarea cu inca o saptamana.
O modalitate folosita de Guvern pentru a-i incita pe austrieci sa se testeze in timp ce la prima campanie de acest gen, incheiata in aceasta saptamana, au participat foarte putine persoane, autoritatile aratandu-se dezamagite de numarul slab de austrieci prezenti. Conform expertilor, persoanele trebuie sa isi faca in mod regulat astfel de teste pentru ca o campanie sa fie considerata pertinenta.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.