Avionul medical care il transporta pe Alexei Navalny a decolat

Avionul medical care il transporta pe Alexei Navalny a decolat

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Avionul medical care il transporta pe opozantul rus Alexei Navaly, in coma dupa ce anturajul sau afirma ca este vorba despre o intoxicatie suspecta la mijloc, a decolat in aceasta dimineata din orasul siberian Omsk cu destinatia Germania, unde urmeaza sa fie tratat. Aceasta plecare survine dupa o zi in care familia a incercat cu disperare un transfer de urgenta, in ciuda faptului ca medicii rusi au fost rezervati cu privire la acest transfer deoarece pacientul este ventilat mecanic.

Pe Instagram, sotia lui Alexei Navalny, Ioulia Navalny, a tinut sa le multumeasca tuturor celor care i-au ajutat si i-au sustinut pentru ca acest transfer sa aiba loc in cel mai scurt timp cu putinta. Aceasta a postat o poza cu sotul sau pe targa in timp ce era pregatit sa fie imbarcat in avion. Ioulia Navalny a mai scris ca avionul a plecat spre Berlin sambata dimineata. Lupta pentru viata a lui Alexei Navalny abia acum incepe, mai au o multime de obstacole dificile de trecut insa, macar primul pas a fost facut.

Conform site-ului Flightradar, avionul ar trebui sa aterizeze pe aeroportul berlinez la ora 9:24, la Schonfeld mai exact. Spitalul rus in care a fost internat opozantul rus si-a oferit in cele din urma unda verde pentru transferul spre Germania dupa ce medicii au reusit sa il stabilizeze, chiar daca initial s-au opus total acestui transfer.

Avionul medical pus la dispozitie de un ONG german a sosit vineri dimineata pe aeroportul din Omsk. Medicii germani au reusit sa il examineze pe Alexei Navalny, in varsta de 44 de ani si au dat asigurari ca este in masura sa fie transportat la Berlin unde urmeaza sa fie tratat. In timp ce se afla in drum spre Tomsk, Siberia, Alexei Navalny a inceput sa se simta rau. Avionul a fost nevoit sa aterizeze de urgenta la Omsk. A fost internat de urgenta la reanimare si ventilat mecanic. Momentan este in stare grava, in coma.

Vezi si:  CNA mentine decizia de suspendare a postului Realitatea TV

Anturajul sustine ca a fost otravit intentionat, cineva i-a pus o substanta necunoscuta in ceai.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.