Bacul de toamna incepe Luni

Bacul de toamna incepe Luni

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Luni, 20 august, 45.052 de candidati sunt asteptati sa participe la probele celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat 2018. Conform datelor, numai putin de 28.488 sunt candidati din promotia 2017-2018 iar aproximativ 16 564 sunt din promotiile anterioare. Probele scrise incep luni, 20 august 2018 cu proba de Limba si Literatura Romana. Pe data de 21 august se va sustine proba de Limba materna, pe 22 august se sustine proba obligatorie a profilului si pe 23 august proba la alegere  a profilului si specializarii.

Evaluarea competentelor lingvistice in limba romana se vor desfasura intre 24-27 august urmata fiind de evaluarea competentelor in limba materna pe data de 28 august. Evaluarea competentelor digitale se vor desfasura in intervalul 29-30 august, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala este evaluata in zilele de 30-31 august.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen in care au fost sustinute probele si pe site-ul edu.ro se va face pe data de 1 septembrie pana la ora 12 :00. In aceeasi zi candidatii vor putea depune si contestatii intre orele 12 :00 – 16 :00.  Pe data de 6 septembrie se vor afisa si rezultatele finale.

Accesul candidatilor in salile de examen se va face doar pe baza unui act de identitate valid, intre orele 7 :30 -8 :30. Timpul de lucru este de trei ore, timp calculat din momentul in care se incheie distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat in parte. Candidatii vor folosi pentru rezolvarea subiectelor doar cerneala de culoare albastra iar pentru desene si scheme  creion negru. Pentru probele de la Geografie si Matematica candidatii pot folosi instrumente de desenn. In cazul probelor scrise sunt interzise folosirea unor mijloace de calcule. Toate salile de examen vor fi dotate cu camere de supraveghere video si audio.

Vezi si:  Cele mai geroase ierni din istoria Bucurestiului si a Romaniei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.