Bebelusul regal s-a nascut

Bebelusul regal s-a nascut

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Cel de-al treilea copil al cuplului regal britanic s-a nascut luni dimineata la Londra. Este baietel. Bebelusul si mama sa Kate, ducesa de Cambridge sunt foarte bine conform surselor oficiale de la palatul Kensington. Prenumele bebelusului, al cincilea in ordinea succesiunii la tron va fi facut cunoscut publicului in curand cu siguranta.

Kensington Palace tocmai a anuntat vestea cea mare – Kate, sotia printului William, tocmai a nascut un al treilea copil intr-o zi de mare sarbatoare pentru britanici, o zi de sarbatoare nationala. Kate a dat nastere luni, 23 aprilie unui baietel, cel de-al treilea copil al cuplului britanic.

Bebelusul regal s-a nascut intr-o zi simbolica, in ziua St. Georges, sfantul patron englez. Data de 23 aprilie este in realitate o zi de sarbatoare nationala pentru britanici. Conform traditiei, nasterea va fi anuntata printr-o proclamare semnata de medicii regali instalata pe un sevalet aurit plasat pentru public in curtea palatului Buckingham. Modernitate obliga la acest gest – aceasta veste a fost deja anuntata pe Twitter.

Schimbare in ordinul succesiunii

Acest copil dispune de titlul de Alteta Regala la fel ca fratele sau mai mare, de titlul de Print de Cambridge. Bebelusul regal nou-nascut este al cincilea in ordinea succesiunii la tronul britanic dupa bunicul sau, printul Charles, printul Galilor, tatal sau, printul Wlliam, unchiul sau, fratele sau mai mare, printul George si sora sa mai mare, printesa Charlotte. Pentru prima data in istoria monarhiei britanice, bebelusul nu o inlocuieste pe sora sa mai mare in ordinea succesiunii, in urma unei reforme dorite de catre regina, reforma ce are in vedere toate nasterile posterioare datei de 28 octombrie 2011. Aceasta reforma pune cu alte cuvinte punct dreptului de primogeniturii masculine – de acum inainte cel mai mare copil al suveranului este cel care mosteneste tronul, indiferent de sex, nu baiatul cel mai in varsta.

Vezi si:  Scurtmetrajul Prima Noapte calificat in cursa pentru Oscar 2018

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.