Cartelurile mexicane angajeaza de acum inainte copii ca si ucigasi platiti.

Cartelurile mexicane angajeaza de acum inainte copii ca si ucigasi platiti.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

O ancheta a revistei Vice a scos la iveala o crestere incredibila a numarului de recrutari ale copiilor in cartelele de narcotraficanti mexicane. 250 000 dintre ei ar ocupa functia de vanzatori sau de ucigasi platiti.

Nimic nu pare sa opreasca cartelele mexicane in aceasta escalada a violentei, nici macar drepturile copiilor. Conform unei anchete realizate de catre revista Vice, 250 000 de minori ar fi fost recrutati de organizatiile de narcotraficanti din 2019. In 2019, numarul copiilor era de doar 30.000 ceea ce confirma tendinta unei cresteri alarmante a numarului.

Acest fenomen se inscrie intr-o recrudescenta generalizata a violentei intre gastile din Mexic, anajate de mai multi ani deja intr-un razboi de proportii in controlul vanzarii de droguri. In 2020, aceste infruntari au produs numai putin de 36 579 de asasinate, adica, in medie, 10 morti pe zi. Si copiii au cazut victime acestor violente. 21 000 de copii au fost ucisi intre 2019-2021.

Juan, 16 ani, ucigas platit

Pentru a merge dincolo de aceste cifre, revista Vice a intalnit cativa tineri care au cunoscut aceasta viata in sanul cartelurilor de droguri mexicane. Este si cazul lui Juan, recrutat inca de la varsta de 15 ani de catre o gasca pentru a vinde metamfetamina, apoi pentru a ucide un membru al unei gasti rivale. Actualmente incarcerat intr-un centru penitenciar de corectie, acuzat de crima, Juan a declarat ca pozele cu persoanele care trebuiau ucise erau furnizate de catre angajatorii acestor copii ajunsi ucigasi platiti fara voia lor.

Autoritatile mexicane sunt constiente de existenta acestui fenomen insa inca nu au reusit sa gaseasca solutia potrivita pentru a-l combate. Guvernul a creat totusi un observator national menit sa lupte impotriva recrutarii de copii in narcotrafic si sustine numeroase initiative care vizeaza sa ii ajute sa nu devia ucigasi platiti si spera ca in cele din urma va gasi o modalitate eficienta de a eradica aceasta tendinta.

Vezi si:  Deficiente ale sistemelor de constructii in 2018

https://fr.news.yahoo.com/cartels-mexique-embauchent-enfants-tueur-a-gages-135220461.html

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.