Cateva idei preconcepute despre sport

Cateva idei preconcepute despre sport

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Sa arzi un maximum de calorii, sa faci stretching la momentul potrivit, sa cunosti inconvenientele joggingului… iata pe scurt care sunt ideile preconcepute din domeniul sportului.

Daca transpiri inseamna ca arzi calorii. Fals. Transpiratia este mai degraba legata de temperatura ridicata a corpului. Corpul va actiona fenomenul de transpiratie pentru a scadea temperatura. Acest lucru se numeste reglarea sistemului termic.

Trebuie sa faci stretching exact dupa ce ai depus un efort fizic. Fals. In general, cel mai bine ar fi sa nu faci intinderi exact dupa ce ai depus un efort mai mare. Daca vei solicita muschii in timpul efortului vei distruge fibrele musculare. Este necesar un timp anume pentru reconstructia acestor fibre si daca mai faci si stretching vei afecta si mai mult muschii pe care tocmai i-ai lucrat.

Sportul pe stomacul gol te ajuta sa slabesti mai repede sau mai usor. Adevarat. Daca facem sport pe stomacul gol, vom folosi drept sursa energetica rezervele pe care le are corpul. Dupa ce corpul a apelat la rezervele de glucoza din sange, primul carburant al muschilor, va apela mai apoi la lipide care sunt tintite pentru o scadere a materiei grase. Deci daca vei face sport pe stomacul gol vei reusi sa slabesti  mai usor.

Joggingul este traumatizant pentru corp. Adevarat. Fata de alte activitati fizice, este traumatizant. Acest lucru se intampla din cauza numeroaselor socuri sau al vibratiilor repetate. Se recomanda ca inainte sa se faca o incalzire a articulatiilor si a muschiilor cu flexiuni ale picioarelor si exercitii cardio pentru a se mari temperatura corporala.

Vezi si:  4 idei pentru a-ti schimba rutina in 2020

Trebuie sa faci sport in fiecare zi pentru a obine cea mai frumoasa silueta. Daca vei practica o activitate 2-3 ore pe saptamana, timp de 45 de minute vei obtine cele mai frumoase rezultate, daca vei avea, bineinteles si o alimentatie echilibrata.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.