Cateva sfaturi pentru a avea cel mai sanatos creier

Cateva sfaturi pentru a avea cel mai sanatos creier

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Atunci cand vrei sa ai grija de sanatatea ta, sa te bucuri cat mai mult de cei dragi, trebuie sa te gandesti la un lucru- trebuie sa faci tot posibilul pentru a avea si cel mai sanatos creier.

Iar secretul pentru a avea un creier sanatos, dar si pentru a ameliora functiile cerebrale este de a produce neuroni. Un numar mai mare de neuroni inseamna o mai buna capacitate de invatare si de memorare. Iar glucoza este cea mai buna pentru a hrani neuronii.

Cum poti produce neuroni? In primul rand, trebuie sa incerci sa dormi cat mai bine. Ziua, atunci cand inveti, vei crea conexiuni sinaptice in creier. Iar noaptea, cand dormi, acesta va trece in revista evenimentele zilei, ajutand neruonii sa se conecteze si sa functioneze impreuna. Asigura-te deci de faptul ca nu suferi de insomnii.

Nu neglija simptomele depresiei. Persoanelor depresive le vine greu sa duca la bun sfarsit functiile cognitive, mult mai greu decat celor care sunt sanatoase. Deci daca vei trata depresia vei reusi sa iti ameliorezi functiile cognitive.

Tine departe stresul de tine. Atunci cand suntem stresati sau anxiosi, secretam cortizol, un hormon care invadeaza creierul si care se leaga de receptorii neuronilor. Iar neuronii vor ajunge din aceasta cauta sa fie supraincarcati cu calciu si reactioneaza mult prea repede, acest exces ajungand sa ii distruga pana la urma.

Fa miscare pentru a stimula functiile cognitive. O ora in care iti lucrezi muschii o data sau de doua ori pe zi, va duce la incetinirea progresului deficientei cognitive lejere.

Vezi si:  S-a descoperit cauza declansarii autismului

Bea cafea pentru a stimula creierul. Contine polifenoli, compusi antioxidanti care pot proteja hipocampul si cortexul, zone foarte importante pentru memorie.

Evita fumatul pentru a avea un creier cat mai sanatos. Daca vei fuma vei reusi doar sa accelerezi procesul de diminuare al functiilor cognitive.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.