Cativa pasi de cum sa ne curatam interiorul calculatorului, acasa

Cativa pasi de cum sa ne curatam interiorul calculatorului, acasa

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

curatare calculatorCaldura este cel mai mare inamic al calculatorului tau, indiferent ca iti iei un calculator nou sau unul second hand de aici https://www.bmbcomputers.ro/ la un momentdat vei fi nevoit sa faci curat in interiorul calculatorului tau. De-a lungul timpului, acumularea de praf din interiorul calculatorului tau va afecta eficienta racirii spre o durata de viata mai scurta a componentelor calculatorului. Urmeaza acesti pasi pentru a curata calculatorul tau si pentru al mentine la o temperatura mai scazuta.

  1. Opreste calculatorul si deconecteaza-l de la prize .
  2. Deschideti carcasa acestuia
  3. De cele mai multe ori este indicat un aer suflat, in loc de unul care aspira, dar daca nu exista aceasta posibilitate, este ok si un aspirator normal de casa. De preferat ar fi ca operatiunea sa fie facuta la cativa cm de componentele de pe placile principale ale calculatorului, tocmai pentru a evita deteriorarea acestora, iar din acest motiv se indica si o operatiune de suflare, in loc de una de aspirare, pentru a evita accidentarea componentelor in timpul procesului.
  4. Indeparteaza acumularea de praf de pe ventilatoarele carcasei iar un lucru foarte important este sa tineti cu degetul rotoarele ventilatoarelor in timp ce le aspirati, pentru aceastea au tendinta sa se invarta. Lamele ventilatoarelor sunt sensibile si se pot sparge daca se invart prea repede. Pentru a sterge lamele, poti folosi alcool si un tampon de bumbac, ceea ce ajuta la o curatare usoara si completa. In cazul in care este greu de ajuns la ventilatoare, le puteti demonta cu grija si scoate de tot din carcasa pentru a le curata corespunzator.
  5. Scoateti acumularea de praf de la sursa de alimentare, cu ajutorul aspiratorului. Unele carcase de calculator au filtru propriu de praf, care se poate curata la randul lui.
  6. Se scoate radiatorul procesorului, se sterge pasta de racire dintre radiator si procesor cu ceva ce nu lasa urme sau alte reziduri, de preferat un filtru de cafea, si dupa ce radiatorul este suflat/aspirat complet, se aplica o pasta termoconducatoare noua si se monteaza la loc radiatorul peste procesor.
  7. In cele din urma, dupa ce ai suflat/aspirat toate componentele importante, poti trece la curatarea carcasei si porturilor de pe placa de baza, iar partile care necesita stergere se pot sterge foarte usor cu un tampon de bumbac si un pic de alcool.
Vezi si:  Facebook dispune de o unealta noua pentru a detecta conturile false

Cam asta este procesul de curatare al calculatorului, iar daca tii calculatorul pe covor, sau pe jos, trebuie sa iti amintesti ca aceasta operatiune trebuie repetata mai des chiar si o data la 6-12 luni.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.