Ce probleme pot aparea la Astra J

Ce probleme pot aparea la Astra J

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ce probleme pot aparea la Astra JProductia acestui model a inceput in anul 2009, el fiind comercializat din anul 2010. Astra J este a patra generatie a modelului Astra, masina venind cu numeroase imbunatatiri fata de modelele precedente. Aceasta ofera asadar un spatiu mai mare pentru soferi, dar si numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste partea mecanica. Ca si motorizari, masinile pe benzina, dar si cele pe diesel sunt la fel de cautate.

Care sunt problemele care pot aparea?

In primul rand amortizarea este una dintre problemele apasatoare ale acestei masini. Avand o greutate relativ mare pentru clasa ei si anume cuprinsa intre 1,3 si 1,7 tone, masina poate avea unele probleme in ceea ce priveste amortizarea. Specialistii si-au dat seama de faptul ca un grad mare de uzura al masinii apare la nivelul arcurilor, dar si amortizoarelor sale, spre deosebire de modelele anterioare ale aceleasi masini. Daca aveti de-a face cu aceasta problema, specialistii va recomanda sa inlocuiti componentele pentru toate cele 4 roti.

O alta problema care poate aparea in cazul acestei masini este blocarea rotilor din spate. Aceasta problema este una destul de des intalnita, mai ales in cazul masinilor care nu sunt rulate sau dupa perioade foarte lungi de repaus. Avand in vedere faptul ca masina nu se deplaseaza atat de des, etrierii rotilor se gripeaza, lucru care duce in final la aceste probleme cu blocarea rotilor. Puteti sa verificati si ambreiajul, iar daca specialistii va spun ca aveti probleme, atunci un kit ambreiaj Astra J ar putea fi solutia cea mai buna pentru situatia voastra.

Vezi si:  Cod galben de vant puternic in 14 judete din tara

Ce alte probleme mai pot aparea?

Pierderile de ulei pot si ele aparea in unele situatii. Aceasta problema a masinii nu a fost remediata inca intru totul, iar in randul celor care detin un model de Astra J, aceste pierderi pot aparea. Garnitura si saiba cedeaza destul de rapid si astfel se produc scurgeri. O reparatie in acest caz nu este foarte scumpa, costurile fiind chiar relativ mici si anume de aproximativ 10 lei.

Daca ati schimbat saiba si garnitura si observati ca aceasta problema persista, atunci cel mai bine este sa mergeti la un specialist pentru ca acesta va va oferi sfaturile de care aveti nevoie. El va va ajuta in remedierea problemei.

Pe langa aceste lucruri, un astfel de model de Astra ar mai putea avea probleme si cu condensatorul. Problema cu condensatorul este una cunoscuta si anume ca atunci cand doriti sa va bucurati de aerul conditionat in masina, in loc ca acesta sa fie racit, el este doar recirculat. Problema aceasta este una destul de des intalnita la posesorii de Astra J. Ea survine in urma fisurarii condensatorului si astfel apar diverse probleme din acest punct de vedere. Se ajunge asadar la pierderea lichidului refrigerant si astfel veti incepe sa aveti probleme cu racirea in masina.

In acest caz este recomandata reconditionarea piesei, costul fiind de 150 de lei. Cea mai buna modalitate de a va asigura de faptul ca aceasta problema nu va reveni va fi sa achizitionati un nou condensator si sa scapati de problema respectiva.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  Ministrul Lucian Sova a trimis corpul de control la Posta Romana

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.