Ce trebuie sa stie proprietarii de afaceri despre web-design?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Majoritatea proprietarilor de afaceri din lumea moderna inteleg importanta prezentei online a bussines-ului lor. Internetul poate oferi o serie de mijloace eficiente prin care firmele pot atrage public tinta si pot transforma utilizatori in clienti fideli. Insa in lipsa unui web-design corespunzator, utilizatorii pot fi descurajati in interactiunea lor cu paginile unui site.

Iata mai jos cateva principii de baza ale designului web care vor face cu siguranta orice site mai usor utilizabil si mai atragator pentru fiecare vizitator.

Navigarea pe site

Daca stiti ca design-ul site-ului pe care il detineti are nevoie de imbunatatiti, navigarea poate fi primul lucru pe care il puteti modifica. Navigarea se refera atat la meniul aflat adesea in partea superioara a paginii principale, cat si la legaturile interne dintre pagini.

Meniul principal de navigare ar trebui sa contina numai paginile cele mai importante ale site-ului: includerea prea multor elemente in meniu poate genera aglomeratie si dificultati de orientare pentru utilizatori.

Este recomandabil din acest motiv ca un site sa se rezume la includerea celor mai importante si relevante legaturi interne ( servicii si produse), alaturi de rubrica “Despre noi”si alte cateva subsectiuni, precum pagini de blog si pagini cu continut informativ relevant.

Layout

Structura paginilor are un impact considerabil asupra experientei utilizatorilor. In practica, structura site-ului determinta complet calitatea interactiunii pe care o experimenteaza vizitatorii site-ului. Este de aceea esential ca paginile sa nu fie prea aglomerate de elemente si rubrici. Fiecare element individual de pe pagina trebuie sa aiba suficient spatiu pentru a pastra un aspect “aerisit” in ansamblul paginii. Acest lucru ajuta utilizatorii sa intelega corect si usor continutul si mesajele de pe o pagina, astfel ca acesta sa poate gasi mai repede acele elemente si rubrici de care este cel mai interesat.

Nu este de dorit ca utilizatorul sa nu fie sigur unde a priveasca sau de unde sa inceapa atunci cand ajunge pe o pagina de pe site. Este de aceea util sa testati structura unui site impreuna cu cu untilizator nefamiliarizat. Intrebati-l unde a privit mai intai si daca a gasit cu usurinta continutul si informatiile pe care le-a cautat.

Culorile

Culorile pot avea un impact nebanuit asupra timpului pe care un vizitator il petrece pe o pagina. Multe companii isi intemeiaza paleta de culori a site-ului pe culorile marcii, dar asta nu poate fi o idee inspirata pentru fiecare site. Este posibil ca indentitatea unui brand sa fie alcatuita din culori luminoase si vesele, dar acel spectru cromatic sa nu fie la fel de apreciat ca fundal al unei pagini cu continut informativ. Obiectivul final este sa gasiti un echilibru corect intre prelungirea identitatii de brand in structura cromatica a site-ului si experienta interactiunii utilizatorilor cu o pagina web.

Continutul

Este intotdeauna important sa tineti cont de continutul paginii atunci cand concepeti sau modificati web-designului unui site. Continutul este cel mai important lucru aflat pe un site. Trebuie sa va asigurati intotdeauna ca design-ul unui site este modelat in jurul continutului informativ. Continutul determina caracteristicile de design si nu invers.

 Adaptarea la device-uri mobile

Este de la sine inteles ca design-ul unui site trebuie sa fie adaptat pentru mai multe tipuri de dispozitive. Daca un utilizator de telefon mobil e nevoit sa mareasca sau sa micsoreze dimensiunea imaginii pentru a parcurge continutul, e probabil ca nu va petrece prea mult timp pe acel site. La proiectarea design-ului unui website trebuie intotdeauna luate in cosiderare elemente precum dimensiunea textului, dimensiunea butoanelor si aspectul meniului. Atingerea cu degetul pe tableta sau telefon mobil este cu totul diferita de un clic al mouse-ului.

 Este de la sine înțeles că designul site-ului dvs. trebuie să îi permită flexibilitatea de a răspunde diferitelor tipuri de dispozitive. Dacă un utilizator de telefon mobil accesează site-ul dvs. și trebuie să măriți și micșorați doar pentru a accesa conținutul sau pentru a citi corect, este posibil să nu rămână prea târziu. Pe lângă faptul că aveți un aspect responsabil și mobil, există și alte considerente de proiectare care ar trebui făcute pentru utilizatorii non-desktop, cum ar fi dimensiunea textului, redimensionarea imaginii, dimensiunea butonului, precum și aspectul meniului. Amintiți-vă că atingerea cu degetul pe un telefon mobil sau într-o tabletă este complet diferită de a faceți clic cu mouse-ul – iar designul site-ului dvs. va trebui să răspundă.

Cine te poate ajuta?

Agentia Fortin are experienta si expertiza necesare pentru a aigura armonia si functionalitatea design-ului web pentru fiecare website. Pentru o identitate vizuala bine consolidata si deplin functionala, perfect adaptata device-urilor desktop si mobile, echipa Fortin este partenerul de incredere al fiecarei afaceri. Acceseaza pagina de servicii a agentiei Fortin si pune in lumina identitatea ta vizuala.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.