Cele mai frumoase strazi care innobileaza aspectul Bucurestiului

Cele mai frumoase strazi care innobileaza aspectul Bucurestiului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

strazi bucurestiMicul Paris, a impresionat inca din perioada interbelica prin frumusetea parcurilor si opulenta cladirilor. Cei ce reusesc sa treaca peste aglomeratia din timpul saptamanii si doresc sa se delecteze cu peisaje deosebite si plimbari relaxante pot lua la pas cateva dintre cele mai frumoase strazi ale capitalei.

Lipscani – strada principala ce domina pe harta Bucurestiului

Ulita Lipscanilor, cum era cunoscuta pe vremuri aceasta strada principala este una dintre aleile cu o istorie bogata. Apare pe harta Bucuresti inca din 1589 si este descrisa ca fiind o strada populara, un centru negustoresc infloritor. Traversand cei 970 metri ai strazii se pot observa pavajele vechi, care pastreaza amprenta timpului dar si cele mai importante obiective turistice ale zonei. Pot fi admirate stilurile cladirilor istorice ale bancii Berliner Gesellschaft, Hanul Gabobeni, Hanul Greci, Hanul Zlatari, Hanul Filipescu si Hanul cu Tei. La numarul 23 pe strada Lipscani poate fi descoperita o importanta pagina a istoriei: locul unde Iosif Romanov si Hristache Ioanin au infiintat primul centru pentru difuzarea cartilor scolare – Libraria Scoalelor Nationale. Numeroasele terase deschise de-a lungul strazii ii atrag pe turisti si localnici cu aspectul modern si aerul relaxant. Artisti ambulanti anima atmosfera romantica si ii bucura pe cei care aleg sa se plimbe de-a lungul centrului istoric al Bucurestiului.

Strada Xenofon – strada treptelor pictate

Pe harta Bucurestiului poate fi sesizata in apropierea parcului Carol, strada Xenofon – o linie scurta usor serpuita. Aceasta strada ce se desfasoara pe 100 m este speciala in primul rand prin structura sa: este singura strada formata din trepte. Un proiect initiat de municipalitate in 2014 a transformat strada ce poarta numele celebrului scriitor grec intr-un adevarat punct turistic. Din 2014 strada a suferit transformari inedite, a fost pictata cu diferite scene care ofera un plus de energie si dinamism. Culorile puternice, folosite de initiatoarea proiectului, artista Eva Radu, sunt puternice, vibrante si energizeaza atmosfera.

Vezi si:  Netflix- cele mai asteptate filme ale anului 2022

Strada Arthur Verona peisaj urban inedit

Mai putin cunoscuta, dar foarte impresionanta este strada Arthur Verona. Cladirile cu spirit vechi domina marginile strazii, insa picturile murale create de tinerii artisti insufla libertate si energie intregii atmosfere. Pe peretii cladirilor impunatoare, cei mai talentati artisti isi exprima spiritul liber. Cele mai impresionante imagini pot fi admirate in voie in mireasma suava a pomilor de tei.

Calea Victoriei cea mai importanta artera a capitalei

Calea Victoriei este atestata in documentele istorice din timpul domnitorului Constantin Brancoveanu. Drumul care face legatura intre Piata Natiunlor Unite si Piata Victoria a capatat de-a lungul timpului atentia cuvenita. Este usor de localizat de turisti si este dominata de cladiri impunatoare cu arhitectura deosebita. Printre cele mai importante monumente ce pot fi vizitate pe parcursul celor 2700 m sunt Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Zlatari, Biserica Doamnei, Grand Hotel du Boulevard, Sediul central al CEC Bank si Cercul Militar National. Vizitatorii mai pot admira si alte cladiri cu arhitectura deosebita ce poarta amprenta unor oameni puternici si impunatori: Casa Capsa, Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, Muzeul de Arta Nationala a Romaniei si Palatul Senatului.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.