Cinci zvonuri despre tigara electronica care s-au dovedit a fi false

Cinci zvonuri despre tigara electronica care s-au dovedit a fi false

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

tigara_electronicaInca de la aparitia sa, tigara electronica a polarizat lumea, astfel creandu-se doua tabere care se afla in polemici neintrerupte. Desi nenumarate cercetari stiintifice si studii clinice au dovedit ca tigara electronica este o metoda eficienta de a renunta la fumat, fiind cu 95% mai sigura decat tigarile clasice, marile companii producatoare de tutun si cele din industria farmaceutica au lansat si continua sa lanseze zvonuri in mass-media menite sa discrediteze acest dispozitiv. Iata cele mai des intalnite mituri false despre tigara electronica:

  1. Tigara electronica este la fel de nociva ca tigarile clasice, daca nu si mai periculoasa

Fara indoiala, acesta este cel mai ridicol zvon vehiculat in mass-media, cu consecinte grave asupra vietilor a sute de milioane de fumatori. In loc ca acestia sa fie incurajati sa renunte la fumat si la substantele cancerigene la care sunt expusi prin acest viciu, salvandu-si astfel viata si reducand riscurile de a dezvolta cancer la plamani si alte afectiuni, oamenii sunt impinsi prin intermediul acestor campanii mincinoase din nou in bratele fumatului. Din pacate, avem pe de o parte puterea banului si a influentei marilor companii din industria tutunului, si de cealalta parte puterea adevarului stiintific. Medicii care nu au fost corupti de Big Tobacco recomanda tigara electronica celor care vor sa renunte la fumat usor si rapid, aceasta fiind cu 95% mai putin daunatoare decat tigarile clasice.

  1. Tigara electronica impinge nefumatorii catre tigarile clasice

Conform statisticilor, mai putin de 0,3% din utilizatorii de tigara electronica incearca tigarile clasice, dupa ce se apuca de vapat. Tigara electronica a fost inventata cu scopul de a-i ajuta pe fumatori sa renunte la fumat, iar realitatea ne demonstreaza rata mare de succes a acesteia. Asadar, sa afirmi ca un nefumator ar fi tentat sa incerce tigarile clasice dupa ce utilizeaza tigara electronica, este complet lipsit de logica.

  1. Tigara electronica prezinta un risc mare de explozie
Vezi si:  Tehnologia ne poate apara de soare

Un alt mit fals care incearca sa sperie in mod nejustificat oamenii este ca tigara electronica le poate exploda oricand in fata. Din pacate, la fel se poate intampla si cu un telefon mobil, un laptop, o tableta, sau orice alt dispozitiv electronic care are baterie litium-ion. Cu toate acestea, cazurile de explozie a tigarii electronice sunt foarte putine, si de fiecare data s-a demonstrat ca explozia a fost determinata de utilizarea necorespunzatoare a unor produse de contrabanda sau fabricate in mod artizanal chiar de catre utilizatori. Asadar, cei care utilizeaza tigari electronice originale, de calitate, conform instructiunilor din manualul de utilizare, pot vapa linistiti, deoarece riscul de a le exploda bateria in fata este unul infim.

  1. Tigarile electronice corup copiii si adolescentii

Desi este posibil ca unii minori sa fie fascinati de aburii pufosi si aromati pe care o tigara electronica ii poate produce, vanzarea acesteia este interzisa persoanelor sub 18 ani, la fel ca tigarile clasice. Tigara electronica este un produs destinat fumatorilor adulti, menit sa ii ajute sa renunte la fumat, iar legea trebuie respectata ca atare.

  1. Lichidele de tigara electronica contin ingrediente necunoscute

Nimic mai fals! Din contra, se stie foarte clar ce contin e-lichidele: propilen glicol/glicerina vegetala, nicotina si arome alimentare, toate acestea fiind substante considerate sigure pentru consumul uman.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  Nubia isi dezvaluie ceasul telefon cu ecran suplu

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.