CNA mentine decizia de suspendare a postului Realitatea TV

CNA mentine decizia de suspendare a postului Realitatea TV

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

realitateaCNA (Consiliul National al Audiovizualului) a decis, in sedinta de azi, mentinerea sanctiunii cu suspendare cu 10 minute a emisiei obisnuite a Realitatea TV, suspendare data marti, din cauza felului in care acest post de televiziune a ales sa relateze evenimentele din timpul mitingului organizat de diaspora in august 2018.

CNA a discutat in sedinta de azi o nota semnata de catre Alexandru Kocsis Cristea, membru CNA, prin care se solicita reanalizarea acestei sanctiuni acordate marti postului de televiziune Realitatea TV.

Alexandru Kocsis a marturisit faptul ca a urmarit imaginile difuzate de Realitatea TV insa nu a putut vota deoarece nu a fost prezent la sedinta de marti. Printre argumentele acestei cereri ale sale s-a numarat si cel potrivit caruia aceste fapte analizate sunt vechi, de mai bine de sase luni, in acest interval nu s-au mai petrecut alte evenimente violente despre care sa se poata spune ca ar fi fost generate de catre instigarile de care postul de televiziune este acuzat.

Monica Gubernat, membru CNA, a precizat faptul ca aceste decizii de sanctionare nu constituie o cenzura asa cum se crede si ca principalul motiv de critica la adresa CNA ar fi acela ca nu se iau masuri in acest caz. In schimb, deputatului PNL, Pavel Popescu, nu i s-a permis sa vorbeasca in cadrul acestei sedinte. Acesta a insistat sa i se permita sa vorbeasca. Chiar daca unii din membrii Consiliului au repetat faptul ca nu exista niciun cadru legal prin care o persoana care nu prezinta niciuna din partile implicate sa ia cuvantul, CNA a supus la vot cererea deputatului dar aceasta a fost respinsa.

Vezi si:  Traficul bocat in Bucuresti din cauza codului de furtuna

Radu Herjeu sustine ca de doua zile primeste amenintari cu moartea pe motiv ca ar fi inchis Realitatea TV. Deputatul a declarat ca va face o solicitare pentru ca reprezentantii CNA sa fie convocati in fata Parlamentului.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.