Cod galben de vant puternic in 14 judete din tara

Cod galben de vant puternic in 14 judete din tara

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

646x405Pentru duminica, meteorologii au emis mai multe avertizari cod galben de vant puternic, valabile pentru 14 judete de la noi din tara. In zonele mai joase ale tarii vantul va sufla cu pana la 70 de kilometri la ora, la munte rafalele despasind 100 de kilometri la ora.

Conform meteorologilor, in judete precum Alba si Mures se vor semnala intensificari ale vantului care, la rafala vor atinge si vor depasi lejer 50-70 de kilometri la ora iar la munte vor depasi 80-90 de kilometri la ora.

In judetele Hunedoara si Caras-Severin in zonele joase, vantul va sufla cu 55-70 de kilometri la ora iar la altitudini de peste 1800 de metri intensificarile la rafala urmeaza sa atinga si sa depaseasca 90-100 de kilometri la ora.

Vantul va sufla puternic si in zonele de munte din judetele Suceava, Bacau, Neamt si Vrancea. Se vor semnala in general viteze de aproximativ 70-80 de kilometri la ora iar la altitudini de peste 1700 de metri vantul va spulbera zapada, va bate cu viteza de 90-100 de kilometri la ora.

In alte judete din tara precum Cluj, Salaj, Maramures, Bihor sau Satu-Mare rafalele se vor situa la aproximativ 55-70 de kilometri la ora in zonele mai joase iar la altitudini mai mari si intre 90-100 de kilometri la ora in zona de munte.

Aceste avertizari sunt valabile pana la ora 08.00.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vezi si:  De ce sa alegi cofraje de lemn? Afla de la specialisti

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.