Concediu platit pentru cei care divorteaza, un proiect marca PSD

Concediu platit pentru cei care divorteaza, un proiect marca PSD

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Georgian Pop, un deputat PSD, a depus zilele acestea la Senat  un proiect de lege in care se ofera persoanelor care trec printr-un divort, la cerere, trei zile de concediu platit. Acesta a explicat ca aceste trei zile sunt mai mult decat binevenite pentru persoanele care trec prin trauma desfacerii unei casatorii si ca au nevoie de timp pentru a-si rezolva problemele.

Aceasta initiativa legislativa se vrea a veni in sprijinul salariatilor care trec printr-o astfel de trauma. Cei care au divortat sau sunt in plin proces de divort ar putea avea dreptul la un concediu pentru divort, de trei zile lucratoare, zile care se vor plati. De mentionat este faptul ca vor beneficia de acest concediu platit doar persoanele  care sunt asigurate.

Aceasta indemnizatie pentru concediul de divort se va plati din fondul de salarii al fiecarei institutii in parte si este egala cu salariul corespunzator perioadei de trei zile in care persoana a lipsit de la munca din acest motiv bine intemeiat. Acest concediu de trei zile pentru divort se acorda la cerere de catre unitatea angajatoare in urmatoarele maxim patru saptamani de la data constatarii sau, dupa caz, a pronuntarii divortului. Conform expunerii de motive care insoteste acest nou proiect marca PSD, rata divortului de la noi din tara daca ar fi sa o raportam la numarul casatoriilor este de aproximativ 25%, incepand cu anul 1990 pana in prezent. Desfacerea casatoriei este mai nou un fenomen social cu manifestari constante.

Acest proiect de lege a fost inregistrat in Senat pe data de 9 octombrie si ramane de vazut daca va fi sau nu adoptat intr-un viitor apropiat.

Vezi si:  Companiile sunt obligate sa angajeze de anul viitor paznic de date personale

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.