Confirmare din partea procurorilor cu privire la revolutia din ‘89

Confirmare din partea procurorilor cu privire la revolutia din ‘89

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Procurorii au delcarat luni, in cadrul Dosarului Revolutiei, ca au reusit sa avanseze in ancheta efectuata si ca s-a reusit clarificarea imprejurarilor legate de fuga cuplului Ceausescu din luna decembrie a anului 1989 dar si imprejurarile legate de declansarea  si efectuarea diversiunii militare, aceasta fiid cauza unui numar mare de decese.

Procurorul Marin Lazar, dn cadrul Parchetului Militar a facut urmatoarele declaratii: Au fost clarificate imprejurarile legate de fuga cuplului prezidential de pe sediul CC al PCR, traseul urmat precum si comportamentul fortelor militare inainte, in timpul si dupa patrunderea revolutionarilor in sediul Comitetului Central. Totodata, a fost stabilita componenta comandamentului politico-militar care a preluat, in timp foarte scurt, dupa fuga presedintelui in exercitiu, puterea totala in Romania. Referitor la acest aspect a existat o eficienta colaborare cu principalele facultati de drept din ţara (Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi), concluzionandu-se, fara echivoc, faptul ca in decembrie 1989 nu a existat vid de putere. In aceasta etapa a anchetei, este posibila o mai buna stabilire a conduitei membrilor noii puteri politico-militare si actiunile de legitimare a acesteia pe plan intern si international.

In plus, a mai fost identificata sursa sunetului cu efect de panica ce a fost emis in timpul discursului lui Nicoale Ceausescu din data de 21 decembrie 1989 ce a dus la izbucnirea propriu-zisa a protestelor in capitala.

A fost identificata, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panica (emis la data de 21 decembrie 1989, in timpul discursului lui Nicolae Ceausescu) care a contribuit, alaturi de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piata Palatului si declansarea protestelor in Bucuresti. A fost realizata o succesiune clara a evenimentelor politico-militare existente in dupa-amiaza si seara zilei de 21 decembrie 1989. A fost conturata succesiunea evenimentelor deosebit de importante din noaptea de 21/22 decembrie 1989.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.