Conform NASA, fiintele umane vor locui pe Luna in maxim 10 ani

Conform NASA, fiintele umane vor locui pe Luna in maxim 10 ani

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In timp ce reintoarecerea Omului pe Luna este din ce in ce mai aproape, NASA anunta ca vrea sa inceapa sa construiasca habitate lunare in scopuri stiintifice.

Daca misiunea Artemis 1 organizata de NASA care consta in marcarea debutului recuceririi lunare a intampinat probleme la decolare din cauza capriciilor meteorologice si-a luat totusi “zborul” pe data de 16 noiembrie. O veste excelenta pentru agentia spatiala originara din SUA care spera sa reuseasca sa se inscrie defnitiv in recucerirea lunara, permitand astronautilor sai sa locuiasca pe satelitul natural al Pamantului.

Recucerirea Lunii a inceput

Howard Hu, director al programului spatial Orion, care a lansat aceasta veste duminica, 20 noiembrie. Interogat de BBC, acesta a declarat ca urmeaza sa trimita oameni la suprafata Lunii, oameni care urmeaza sa locuiasca pe aceasta suprafata si sa faca cercetari stiintifice inainte de a adauga faptul ca acest viitor ar trebui sa prinda forma in cursul acestui deceniu. Dincolo de aspectul science-fiction al acestei declaratii, caracterul stiintific este cel care predomina deoarece aceasta prezenta umana pe Luna ar avea drept scop detectarea potentialelor urme de apa la polul sud a satelitului. Apa care ar putea fi folosita ca si carburant pentru a se afunda si tare in spatiu si, de ce nu, sa permita umanitatii sa puna piciorul pe Marte. Cel putin aceasta este vointa lui Bill Nelson, patronul NASA.

Cu toate acestea, declaratiile sunt pentru moment suspendate in urma reusitei misiunii Artemis 1 precum si ale surorilor acesteia, Artemis 2 si Artemis 3 care ar trebui sa trimita un echipaj sa faca un tur al Lunii pentru a marca mai apoi reintoarcerea astronautilor pe solul lunar. Daca totul decurge conform planului, 2025 ar trebui sa marcheze marea reintoarcere a umanitatii pe Luna, la peste 50 de ani de la reusita efectuata de Apollo 17.

Vezi si:  Autocar vs. Avion - Plusuri si minusuri

Sursa: https://www.gqmagazine.fr/lifestyle/article/selon-la-nasa-des-etres-humains-vivront-sur-la-lune-d-ici-10-ans

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.