Copilul tau este stresat din cauza testelor?

Copilul tau este stresat din cauza testelor?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Daca acest titlu ti-a atras atentia, probabil ai experimentat si tu starea emotionala a copilului tau afectat de stresul cauzat de teste. Stresul cauzat de teste are repercusiuni asupra rezultatelor testelor si asupra sanatatii emotionale a copiilor. Stresul cauzat de teste poate aparea in diferite moduri precum frica copilului ca nu va reusi, teama de imbolnavire inainte de test, un sentiment de amortire mentala in timpul testului si lupte emotionale dupa primirea rezultatului.

Stresul cauzat de teste este un exemplu asupra modului in care starea emotionala a unor oameni influenteaza felului in care directioneaza creierul gandurile, comportamentul si actiunile. Deoarece creierul copiilor si adolescentilor inca isi construieste centrele de control neuronale, raspunsurile lor emotionale par sa fie marite si cateodata coplesitoare. Cu toate ca raspunsurile emotionale ale copiilor la teste poate ca nu sunt atat de dramatice ca si schimbarile de dispozitie, trantiri de usi sau datul ochilor peste cap aceste manifestari ale stresului influenteaza profund succesul la teste.

In ciuda frustrarii pe care o simtim in legatura cu testarea copiilor, aceste teste sunt inradacinate ca o parte din curenta experienta educationala. Aceste teste standardizate de multe ori evalueaza in mod necorespunzator ceea ce stiu copiii si compara numeric copii unul fata de celalalt. Acestea sunt evaluari limitate ale cunostintele lor inerente, de multe ori reflectand doar memoratul si repetarea ca un papagal.

Vestea buna este ca iti poti ajuta copilul ca sa reduca stresul cauzat de teste demonstrand ce este si ceea ce stie. Daca stii cum sa ajuti copilul sa reduca stresul cauzat de teste, poti spori abilitatile lui ca sa se apropie de aceste teste cu cel mai inalt potential mental.

Vezi si:  Turisti blocati in roata mare din Salina Turda

Cand copiii beneficiaza de ajutorul parintilor, de constientizare emotionala si abilitati practicate pentru reglarea emotiilor, se pot apropia de testul provocator cu o stare mentala lipsita de stres. Inarmati cu incredere ei pot dirija creierul sa recunoasca si sa raspunda la stresul cauzat de teste, activand indicatiile si obtinand succesul.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.