Coronavirus – ce medicamente putem lua in timpul acestei pandemii

Coronavirus – ce medicamente putem lua in timpul acestei pandemii

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Febra, tuse, diaree, dureri de gat…ce medicamente putem lua in timpul acestei pandemii pentru a trata micile probleme de sanatate ? Specialistii ne raspund la unele intrebari normale in aceasta perioada, in plina pandemie cu Covid-19.

In general, automedicatia sau medicamentatia « dupa ureche » poate fi in general destul de periculoasa, in cazul noului coronavirus este si mai periculoasa. Daca o persoana prezinta febra, tuse sau intampina dificultati de respirare cel mai bine este sa evite unele medicamente. Unele anti-inflamatorii precum Ibuprofenul sau cele pe baza de cortizon ar putea reprezenta un factor de agravare al noului coronavirus. In cazul in care ai unele indoieli cel mai bine este sa te adresezi medicului de familie.

Atunci ce putem face in cazul in care avem dureri de cap, migrene, tusim sau avem febra ? Ce medicamente putem lua?

Ce putem lua in caz de febra?

Trebuie sa ne amintim faptul ca febra reprezinta un mecanism de aparare in cazul unei infectii. Daca nu este mai mare de 39 de grade, putem sa nu luam antipiretice. Daca febra este mai mare atunci cel mai bine este sa eviti medicamentele anti-inflamatorii deoarece in caz de coronavirus poate avea efecte agravante. Singurul medicament recomandat in acest caz este Paracetamolul.

Ce putem face in caz de tuse ?

Siropurile antitusive nu sunt recomandate persoanelor cu probleme de respiratie precum astmul sau bronsita cronica. Acelasi sfat este valabil si pentru perssoanele cu tuse productiva. Daca este vorba de o tuse seaca, neproductiva, medicul poate prescrie un antitusiv.

Vezi si:  Operatie reusita pe creier savarsita de medici romani la BRAIN Institute, postata pe Facebook!

Putem recurge la uleiuri esentiale in aceasta perioada ?

Pot fi folosite cu precautie deoarece sunt contra-indicate in cazul persoanelor insarcinate sau care alapteaza. Eficienta acestora nu a fost inca demonstrata. In caz de dureri articulare sau musculare se pot folosi.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.