Coronavirus in Portugalia, explozie de cazuri noi

Coronavirus in Portugalia, explozie de cazuri noi

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Lisabona, capitala portugheza are parte de o explozie de cazuri noi de coronavirus. Autoritatile au decis sa instaureze o mini-izolare din punct de vedere geografic.

Incepand cu 10 iunie, zi de sarbatoare pentru Portugalia si pana pe data de 14 iunie la miezul noptii, municipalitatea a impus restrictii de iesire. In timpul celebrarii Sfantului Anton, patronul orasului, pe data de 13 iunie, localnicii au fost nevoiti sa ramana in case. De obicei, invadau strazile pentru a manca afara sardine, pentru a canta si pentru a dansa. In noaptea de 12 spre 13 iunie avea loc o mare parada populara organizata de catre locuitorii cartierelor. Si, pe data de 13 iunie, o casatorie colectiva a cuplurilor defavorizate se organiza sub protectia sfantului patron. Insa, anul acesta, din cauza pandemiei cu coronavirus, nimic din toate acestea nu au mai avut loc. Barurile si restaurantele inchid mai devreme. Ghirlandele si orice fel de decoratiuni sunt interzise. In jur de 1000 de agenti din cadrul fortelor de ordine s-au aflat pe strazi pentru a se asigura ca oamenii respecta aceasta interdictie.

Chiar daca nu marturisesc cu voce tare acest lucru, autoritatile portugheze sunt ingrijorate. A treia faza de ridicare a restrictiilor a fost decalata pentru Lisabona si valea Tage. Portugalia a inregistrat in medie 300 de cazuri noi de coronavirus pe zi. Este a doua tara dupa Suedia in aceasta situatie.

In jur de 80-90% din noile cazuri se inregistreaza in Lisabona. Focare comunitare au aparut in uzine, fabrici, depozite sau companii.

Inca de la ridicarea restrictiilor, in luna mai, localnicii au inceput sa iasa din ce in ce mai des in oras, transportul in comun fiind preferat, loc in care este aproape imposibil sa respecti distantarea sociala. Cauza exacta a exploziei de cazuri este inca necunoscuta insa Ministerul Sanatatii a creat un cabinet special pentru Lisabona si se mizeaza pe multiplicarea testelor efectuate.

Vezi si:  Opteaza pentru deparazitarea animalului tau de companie in fiecare luna

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.