Cu Horizon, Facebook va deschide in anul 2020 o lume virtuala inedita

Cu Horizon, Facebook va deschide in anul 2020 o lume virtuala inedita

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Convinsa de faptul ca realitatea virtuala va ajunge sa devina pana la urma o lume de comunicare majora, Facebook introduce un nou univers virtual in care participanti vor putea sa interactioneze prin intemediul avatarului si unde vor putea de asemenea sa isi creeze propriul spatiu.

Facebook pregateste astfel pentru anul 2020 lansarea noului sau spatiu virtual, Horizon, care va fi accesibil prin intermediul castilor imersive Oculus. Aici avatarurile utilizatorilor se vor putea intalni, sa se joace si sa creeze propriile lor spatii pentru interactiune.

Gigantul californian al Internetului a prezentat recent noutatile sale in materie de realitate virtuala, o tehnologie in care a investit mai ales de cand a achizitionat Oculus in 2014, pentru suma de doua miliarde de dolari.

Membrii noii retele sociale virtuale vor putea sa aleaga caracteristicile avatarului pe care il aleg, precum culoarea pielii sau a parului, personaje de desene animate, doar cu bust, cap si brate, care vor reproduce mai apoi miscarile lor si vor putea interactiona cu alte avatare intr-un ansamblu de « lumi ». Aplicatia ar trebui sa fie disponbila la inceputul anului viitor.

Si cum toata lumea va putea aici sa isi creeze propriile spatii si experiente, Horizon va avea capacitatea de a deveni din ce in ce mai mare, sa se extinda si sa se amelioreze odata cu timpul. Utilizatorii vor patrunde astfel din confortul casei lor in universul desenelor animate si avatarul lor se va putea deplasa intr-o lume virtuala, de la o lume la alta, trecand printr-un portal magic.

O noua lume care poate evoca « Ready Player One », un roman SF unde oamenii au abandonat luma reala dezolanta pentru a trai doar intr-o lume virtuala foarte vasta. In anul 2014 Mark Zuckerberg spera ca realitatea virtuala va ajunge intr-o zi la un milliard de persoane, un vis inca destul de indepartat.

Vezi si:  Parlamentul european vrea Wi-Fi pentru a conecta masina autonoma

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.