Cultura incotro?!

Cultura incotro?!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

mihai-ionescu
Mihai Ionescu – preluare N24 TV

Am simtit nevoia sa scriu acest articol ca un semnal de alarma! Dupa celelalte semnale care le-am tot tras in articolele precedente a venit si randul artei!

Lumea artei in perioada de dupa revolutie a cunoscut in Romania o seama de schimbari normale avand in vedere situatia socio-politica de dupa acest eveniment marcant in istoria recenta a poporului nostru.

Cand vorbim de lumea artei ne referim la toate miscarile care au loc in acest domeniu – de la vanzari pana la productia de arta.

Toate au evoluat in pas cu tehnologia si cu celelalte domenii. Cine s-ar fi gandit acum 40-50 de ani ca se va inventa internetul si arta va fi dependenta de asa ceva?

Cine s-a gandit vreodata ca masinile de printat vor concura mana? Acestea sunt doar cateva exemple din ceea ce poate fi definit ca influentarea unui domeniu cum este arta de catre tehnologie si nou.

Intrebarea este daca nu cumva arta ar fi trebuit sa fie lasata asa cum este ea…sa ramana fara intromisiunile tehnologizate ale noii ere, sa ramana arhaica…asa cum este ea…in stare pura.

Companiile si interesele au inceput si aici sa-si arate coltii. Manipularea la scara larga a opiniei publice, fabricarea valorilor din nonvalori pentru a crea grupuri si concepte noi spre vanzare si a crea noi oportunitati de a face bani, duc practic la alterarea ideei de arta.

Dincolo de privatii care dupa paravanele firmelor isi satisfac placerile personale speculand aceasta piata – se ridica umbra inspaimantatoare a nepasarii….a unui popor care este obosit, care nu mai este interesat de cultura si care parca uita ca – asa cum spunea Mihai Ionescu unul dintre putinii oameni cu intentii bune din arta romaneasca contemporana – “Cultura este moneda de schimb cea mai importanta a unei civilizatii” si daca uitam acest lucru ne uitam pe noi ca si natie (un frumos citat de pe un site de tablouri).

Vezi si:  Asa tata, asa fiu. Horatiu Malaele va juca alaturi de fiul sau Bogdan intr-un spectacol

Acesta este ultimul lucru de care avem nevoie.

Trag inca o data semnalul de alarma si sper ca toti sa-si aminteasca ca arta noastra este a tuturor si nu doar a unora care o conduc dupa cum vor ei!

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.