Cum alegi un polizor unghiular?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

GWS 9-125 S si GA9020 (1)Polizorul unghiular este cea  mai folosita scula electrica, atat pentru ca este foarte versatil, cat si pentru ca, in functie de brand si clasa de utilizare (profesionala, semiprofesionala si hobby) se gaseste si la un pret accesibil. Un polizor unghiular poate avea:

  • disc de 115 mm. Polizoarele care folosesc discuri de 115 mm sunt cele mai compacte polizoare si se poate lucra cu ele chiar si in spatii inguste, avand totodata si o precizie ridicata. Se folosesc la taierea tevilor subtiri sau a lucrarilor mici de apartament;
  • disc de 125 mm. Majoritatea polizoarelor unghiulare au discuri de 125 mm si se folosesc, ca si cele de 115 mm, la taiere si slefuire. Se folosesc la taierea tevilor metalice, placilor de ceramica sau chiar chiar beton (daca nu este prea gros sau prea dur);
  • disc de 150 mm. Polizoarele care folosesc acest tip de disc reprezinta un compromis intre greutate si viteza . Sunt destinate suprafetelor mari cum ar placi si tevi metalice. Sunt recomandate pentru slefuire;
  • disc de 180 mm. In ceea ce priveste marimea si specificatiile tehnice seama foarte mult cu polizoarele care folosesc discuri de 230 mm, principala diferenta este ca au o viteza mai mare.
  • disc de 230 mm. Sunt cele mai mari tipuri de polizoare unghiulare, au ceea mai mare putere, dar sunt si cele mai grele. Sunt recomandate pentru lucrari de taiere: borduri/placi de beton/ceramica/tevi metalice groase. Nu se utilizeaza in mod normal la lucrari de slefuire, deorece nu sunt usor manevrabile din cauza greutatii si a dimensiunilor.

In functie de brand si  de clasa de utilizare, polizoarele unghiulare mici pot avea: disc de 115/125/150 mm, turatie reglabila, turatie constanta, pornire lina, piulita rapida, aparatoare rapida, protectie la repornire, protectie la suprasarcina.

Un exemplu de polizor unghiular mic cu raport calitate-pret excelent este Bosch GWS 9-125 S. Acest polizor unghiular are un motor puternic de 900 W si o turatie la mers in gol cuprinsa intre 2800-11000 rpm, datorita turatiei reglabile integrate. Discul cu diametrul de 125 mm il face perfect pentru lucrari de taiere, slefuire, polizare,  daca folosesti accesoriile compatibile potrivite. Ai de ales dintr-o varietate de discuri pentru domenii de folosire precum: inox, ceramica, universal, chiar si lemn.  Este robust, are protectie anti praf, protectie la repornire care te protejeaza in cazul in care se ia curentul in timpul lucrului, o greutate de pana in 2 kg  si, cel mai important, are garantia calitatii Bosch.

Ca si in cazul polizoarele unghiulare mici, pe langa brand si clasa de utilizare, polizoarele unghiulare mari pot avea in plus fata de acestea: maner/sistem antivibratii, maner rotativ, disc de 180/230 mm. Cred ca cel mai bun exemplu de polizor unghiular mare este Makita GA9020. Are un motor puternic de 2200 W si un disc de 230 mm, maner cauciucat, constructie anti praf, si poate cel mai important, garantia calitatii Makita.

In ceea ce priveste sculele electrice profesionale, Bosch si Makita, sunt cele mai cunoscute branduri de scule electrice la nivel global, cu o istorie de cel putin 100 de ani fiecare.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.