Cum arata invatamantul viitorului?

Cum arata invatamantul viitorului?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

invatamantul viitoruluiInvatamantul este unul din domeniile de baza in cae trebuie sa ajunga tehnologiile viitorului. De ce? Deoarece acestea au potentialul de a deschide noi orizonturi ale educatiei. Elevii sunt maestri in folosirea gadgeturilor, profesorii sunt din ce in ce mai deschisi la folosirea acestora in procesul de invatare. Care sunt avantajele acestor gadgeturi intr-un invatamant al viitorului?

Tableta, o alternativa la manuale. Elevii au deja laptopuri sau tablete acasa insa le folosesc pentru a se distra, pentru a scapa de monotonie. Scolile vor avea in curand posibilitatea de a le oferi aceste device-uri drept o alternativa la manualele clasice. Chiar daca totul devine virtual, ramane extrem de real.

Scoala va deveni mai atragatoare. Scoala viitorului nu va mai intampina probleme precum absenteismul asta datorita noilor tehnologii dar si unei schimbari de mentalitate. Lectiile interactive sunt cele care vor face scoala mai atragatoare dar si metodele distractive de a-si petrece timpul in pauze. In ceea ce priveste schimbarea de mentalitate in scoala viitorului, aceasta se va manifesta prin renuntarea la temele de acasa, la reducerea orelor clasice de cursuri si la alternarea acestora cu ateliere practice. Aceste lucruri se intampla deja in unele state iar rezultatele sunt mai mult decat satisfacatoare.

Imprimanta 3D si realitatea virtuala, suport de curs. Realitatea virtuala nu va lipsi din salile de curs. Ideala pentru a-i captiva pe elevi in timpul unei lectii interactive de exemplu. Imprimantele 3D ar fi ideale intr-o scoala a viitorului.

Consilierea profesionala, obligatorie. In viitor, elevii ar putea avea parte de consiliere profesionala prin intermediul unei aplicatii. Intr-o scoala a viitorului, elevii trebuie sa vina cu drag la scoala, tehnologia sa ii ajute in mod activ, atat in viata dezi cu zi cat si in ceea ce priveste planurile de viitor.

Vezi si:  Hartuire scolara – semnele care ar trebui sa ii alerteze pe parinti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.