Cum iti deschizi un service auto? 6 lucruri pe care trebuie sa le cunosti

Cum iti deschizi un service auto? 6 lucruri pe care trebuie sa le cunosti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

cum-iti-deschizi-service-autoPentru multi deschiderea unei afaceri reprezinta un adevarat vis si calea catre castiguri mai mari. Daca sunteti un mecanic sau doriti sa mergeti pe acest lucru, atingerea acestui vis poate incepe cu ideea de a va deschide propriul atelier de reparatii auto. Puteti seta orarul dorit, puteti seta preturile, sa va specializati pe vehicule care mai de care mai interesante si sa preluati controlul asupra viitorului vostru in cariera de mecanic auto. Cand detineti un service auto singurul lucru care va tine de la un profit si mai mare este spatiul in care pot avea loc masinile adica capacitatea atelierului de reparatii. Insa, inainte de a a investi bani intr-o astfel de afacere planificarea este esentiala.

1.   Obtine certificarea

Certificarea va ajuta sa obtineti o asigurare de obtinere civila mult mai usor si sa obtineti finantarea pentru noua dumnevoastra afacere comparativ cu situatia in care nu ati detine o astfel de certificare. In plus, o astfel de certificare le ofera un plus de incredere clientilor ca stiti cu adevarat ceea ce faceti si poate fi chiar si un instrument de marketing foarte important.

2.   Cunoasteti costurile de pornire

Inainte de a aloca suma pentru deschiderea unui service auto, este important sa stiti care este costul total al acestui proiect de la inceput. Daca nu faceti acest lucru, este posibil sa ramaneti fara fonduri inainte de a avea chiar si primul client. Desi este imposibil de sesizat anumite costuri din timp, elementele cele mai comune si costisitoare sunt usor de prevazut.

Vezi si:  Ramai productiv si conectat in timp ce lucrezi de acasa

3.   Cu specializare sau fara

Certificarea este impartita in mai multe specializari, cu statut de tehnician disponibil in domenii:

  • Auto
  • Reparatii in urma coliziunilor
  • Camioane medii – grele (diagnoza se realizeaza cu ajutorul testerelor de diagnoza speciale pe care le gasiti aici)
  • Autobuze scolare
  • Autobuze de tranzit
  • Echipamente pentru camioane

De asemenea, va puteti specializa in reparatii pentru producatori auto specifici sau pentru anumite tipuri de reparatii. Daca realizati o anumite specializare, puteti castiga o reputatie mult mai buna. Inainte de a va deschide afacerea, trebuie sa cunoasteti sfera serviciilor pe care intentionati sa le oferiti. Daca doriti sa va specializati, va trebui sa va concetrati atentia pe studii serioase de piata pentru a va asigura ca exista suficienta cerere pentru a va sustine noul service auto.

4.   Obtineti consultanta juridica

Aceasta etapa intru mai mult in deschiderea unei afaceri decat in gasirea unei locatii si servirea clientilor. Va trebui sa obtineti o licenta de afaceri, sa analizati reglementarile si cerintele de asigurare pentru raspunderea civila, sa deschideti conturi pentru a gestiona salarizarea si raportarea impozitelor, sa va depuneti actul costitutiv si alte etape asemanatoare. Un avocat este de nepretuit in tot acest proces, asigurandu-va ca la fiecare etapa in parte ati pus punctul pe “i”. Nu trebuie sa va pastrati un avocat, poate doar pentru a va salva de multe alte greseli pe parcurs.

  1. Tineti interviuri

Daca aveti un atelier de reparatii mic atunci puteti realiza singur toate serviciile, dar cel mai probabil veti avea nevoie de cel putin un angajat pentru a gestiona toate lucruri privind clientii si apelurile telefonice. Daca aveti cateva ascensoare si doriti sa mariti capacitatea, veti avea nevoie de mecanici suplimentari pentru a va ajuta. Procesul de angajare ar trebui sa inceapa cu cel putin o luna inainte de deschidere. Veti avea suficient timp pentru a verifica referintele, pentru a gasi cei mai buni candidati si pentru a negocia salariile.

Vezi si:  Cum se poate recupera taxa auto de la stat?

6.   Faceti publica marea deschidere

Marketing-ul este o alta componenta mare a succesului unei afaceri asa ca deschideti usile larg. Asigurati-va ca programati o mare deschide, pentru ca lumea sa se opreasca si sa vada. S-ar putea sa doriti sa faceti publicitate oferind reduceri si preturi speciale pentru prima zi sau pentru prima saptamana, doar pentru a aduce clientii. De asemenea, este bine sa aveti o lista cu servicii standard si cu preturi si o rata a magazinului finalizata, astfel incat sa puteti estima potentialul veniturilor.

Devino propriul tau sef

Deschiderea unui service poate reprezenta calea catre succes insa este nevoie de multa munca si multa daruire pentru a invata anumite informatii generale de mecanica. Inainte de a incepe sa cautati finantare, consultati optiunile pe care le aveti. Pe testere.auto.ro puteti descoperi cea mai variata gama de testere de diagnoza care sunt esentiale pentru orice service auto si care va ofera cele mai precise informatii despre autovehiculele testate.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.