Cum ne asiguram ca bem o apa curata, chiar de la chiuveta?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

apa-curata-chiuvetaAtunci cand apa care curge la robinet nu este tocmai 100% sigura, trebuie sa iei anumite masuri pentru a combate acest lucru. Iata ce poti face pentru a imbunatatii calitatea apei la tine in casa:

  1. Verificati sursa apei. Sursa apei este una foarte importanta, pentru ca sunt diferente de luat in considerare dintre apa de suprafata si apele subterane. Apele subterane se gasesc adanc sub pamant, sub forma de rezervoare uriase care se formeaza in mod natural la mare adancime in adancul pamantului. Teoretic, aceasta apa este mai curata, deoarece pamantul actioneaza ca un filtru natural. Apa de suprafata care curge din rauri, lacuri si alte rezervoare, au o probabilitate mai mare de a contine poluati care sunt luati de pe suprafata pamantului.

Cand au fost ultima data testate apele care sunt distribuite catre populatie? Aveti dreptul, ca si cetatean, sa stiti aceste informatii, iar cei care distribuie apa sunt obligati sa vi le arate.

Este clorul principalul dezinfectant al apei? Ce alte proceduri de dezinfectare sunt folosite in afara de clorurare?

Asigurandu-te ca toate aceste informatii revin la tine intr-un ton pozitiv, aveti un procentaj bun in care sa poti crede ca apa ta este curata.

  1. De departe cea mai sigura metoda, filtrarea apei in propria casa. Pentru aceasta procedura, avem nevoie de intreg sistem de filtrare, care este format din 3 filtre complexe si importante:

Big Blue, un filtru care se aplaseaza pe teava principala in care apa patrunde in casa ta. Avantajul acestui filtru este ca se poate monta mai mult de unul singur, si pot ajunge pana la 3 filtre montate in serie, prin care apa sa fie filtrate, ceea ce scade procentul de murdarie al apei.

Statiile pentru dedurizarea apei. Apa care ajunge in casele noastre sunt bogate in ioni duri, calciu si magneziu, un lucru nu tocmai pozitiv pentru corpurile noastre. Aceste statii pentru dedurizarea apei sunt calculate in functie de cat de dura este apa din zona ta.

Osmoza inversa. Acesta este ultimul filtru necesar pentru a rezulta o apa cristalina si tocmai buna pentru consum, atat de oameni cat si de electrocasnicele care folosesc apa in locatia respectiva. Se instaleaza in punctul final de consum, iar membrana prin care apa trece, este atat de fina incat nici virusii si nici bacteriile nu pot trece de aceasta. Dupa ce Big Blue filtreaza grosul din apa murdara, urmeaza dedurizarea apei, iar osmoza inversa face filtrarea finala care rezulta intr-o apa cristalina si tocmai buna de consum.

Dupa cum poti vedea, solutii sunt, trebuie doar sa fim bine informati si sa incepem sa luam actiune pentru ca daca noi nu ne interesam, nu se intereseaza nimeni despre sanatatea noastra, iar o apa curata este un inceput foarte bun.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.