Cum pozitionati corect camerele de supraveghere profesionale? Aflati acum toate informatiile de care aveti nevoie

Cum pozitionati corect camerele de supraveghere profesionale? Aflati acum toate informatiile de care aveti nevoie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Camerele de supraveghere video sunt tot mai des intalnite si au ca scop protejarea bunurile noastre sau chiar pe noi. Indiferent ca sunt camere pentru exterior sau pentru interior, ele trebuie pozitionate eficient pentru a da rezultate optime. De asemenea, este important ca acestea sa fie camere supraveghere profesionale.

Tot ce trebuie sa stii inainte de a monta camere supraveghere profesionale

In cazul unui sistem de supraveghere pentru interior lucrurile sunt mai simple, pentru ca veti putea mult mai usor sa supravegheati incaperi de mai mici dimensiuni, astfel ca aveti posibilitatea sa utilizati o singura camera video pentru o incapere amplasata intr-unul dintre colturile camerei si veti putea surprinde intreaga incapere vizata.

Pe de alta parte, daca vorbim de supravegherea video pentru exterior, lucrurile par sa fie putin mai complicate, iar asta pentru ca discutam despre o suprafata mai mare. In aceasta situatie, cand dorim sa supraveghem spatii deschise precum o parcare, curtea casei, un depozit sau alte spatii similare, trebuie sa fim atenti la cateva aspecte in detaliu.

In primul rand, este foarte important unghiul de acoperire al camerelor pe care dorim sa le montam. In functie de acest aspect vom avea nevoie de un anumit numar de camere video, iar cu cat unghiul de acoperire al acestora este mai larg cu atat va surprinde o suprafata mai mare.

Veti putea gasi pe piata camere de supraveghere cu unghiuri de 90, 95 sau 100 de grade deschidere, astfel ca daca doriti sa acoperiti o suprafata cat mai mare, alegeti camere cu un unghi cat mai mare. Incercati, totodata, sa alegeti camere cu o rezolutie cat mai buna, pentru ca este foarte important ca imaginea surprinsa sa fie una de calitate, astfel incat sa puteti distinge obiecte sau persoane din imagine aflate la distanta.

Vezi si:  Parlamentul european vrea Wi-Fi pentru a conecta masina autonoma

Rezolutia camerelor este la fel de importanta, iar mai sus am spus principalul motiv pentru care rezolutia trebuie sa fie una mai mare. Daca, spre exemplu, doriti sa vedeti pe camere numere de inmatriculare, specialistii in domeniu recomanda ca pentru o camera cu unghi mare sa utilizati pentru o recunoastere eficienta urmatoarele rezolutii:

– pentru o buna distingere la distante de pana la 8 m, alegeti camere de 1 megapixel;

– pentru distante de pana la 16 m sunt benefice camerele de 2 megapixeli;

– camerele de 3 megapixeli sunt ideale pentru pentru o recunoastere faciala la distante de pana la 25 m;

– cele mai puternice camere video sunt cele de 4 și 5 megapixeli, care va vor ajuta sa distingeti obiecte sau persoane aflate la distante cuprinse intre 35 si 40 de metri.

De precizat este faptul ca veti alege aceste camere in functie de nevoile dumneavoastra, tinand cont ca nu este permis sa filmati proprietatile private ale altor persoane, motiv pentru care este posibil sa nu aveti nevoie de camera de 5 megapixeli.

Cum pozitionati eficient camerele?

Pentru a surprinde imagini de pe proprietatea dumneavoastra aveti nevoie de camere care sa acopere unghiul necesar si distanta, astfel ca in functie de suprafata vizata veti putea determina daca aveti nevoie de una sau mai multe camere. Este foarte posibil ca o camera cu un unghi larg si de capacitati bune sa va fie suficienta pentru a va supraveghea, spre exemplu, curtea casei sau parcarea.

Nu ezitati sa cereti aceste detalii de la compania de la care veti achizitiona camerele dorite. Ba mai mult, cereti mostre pentru camerele pe care doriti sa le montati si detalii referitoare la distantele de la care a fost filmat, precum si legate de capacitatea camerei.

Vezi si:  Alege un semineu electric pentru living-ul tau modern

La ce inaltime trebuie sa montati aceste camere supraveghere profesionale?

In mod evident, daca vorbim de un apartament, ideal este sa le montati la inaltimea maxima a acestuia pentru a surprinde o raza mult mai mare, dar daca vorbim de supraveghere exterioara veti putea alege o inaltime in functie de suprafata pe care doriti sa o surprindeti.

Daca sunteti in cautarea unor camere video profesionale, echipa e-camere.ro va asteapta cu echipamente de ultima generatie. Sistemele de securitate promovate detin licenta din partea inspectoratului General al Politiei, iar in privinta asta nu veti avea probleme. Echipa de profesionisti va asteapta cu cele mai bune sfaturi si va vor ajuta si in privinta montarii camerelor dorite.

 

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.