Cum sa alegi corect bateria pentru bucatarie?

Cum sa alegi corect bateria pentru bucatarie?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

bateriibucatariePrintre cele mai frecvente probleme de rezolvat intr-o bucatarie este bateria pentru chiuveta pe care multi o alegem ghidandu-ne dupa finisaj. Dincolo de aspectul estetic este foarte important sa alegi baterii bucatarie de calitate pe care sa nu le inlocuiesti o data la cateva luni ci sa reziste atat de bine incat sa te serveasca pentru foarte mult timp.

O alta greseala pe care multi o comit atunci cand aleg o baterie noua este aceea sa se orienteze dupa pretul bateriei. Chiar daca la inceput ti se pare ca ai facut o investitie buna, o baterie ieftina nu este neaparat si de calitate. Poate ca te va servi eficient timp de cateva luni dar dupa o perioada de timp vei constata ca trebuie sa inlocuit din nou. Pentru a evita astfel de probleme este recomandat sa alegi o baterie bucatarie care sa raspunda la toate cerintele de calitate.

Intrebari care te ajuta sa stabilesti ce baterii bucatarie ti se potrivesc cel mai bine

In momentul in care doresti sa achizitionezi o noua baterie pentru bucatarie, aceasta trebuie sa raspunda la cateva intrebari esentiale:

  • Unde montezi aceste baterii bucatarie? In perete, pe blat sau pe chiuveta?
  • Care este dimensiunea potrivita?
  • Pipa fixa, rotativa sau dus?
  • Baterii bucatarie monocomanda sau cu doi robineti?
  • Are cartus ceramic?
  • Cat de usor se monteaza modelul de baterii bucatarie ales?
  • Care este cel mai potrivit finisaj?

La aceste intrebari trebuie sa raspunzi inainte de a porni in cautarea unui model dorit pentru bucataria ta. De asemenea, trebuie sa tii cont si de modul in care a fost configurata instalatia de apa. Daca este vorba doar sa schimbi bateria atunci trebuie sa te orientezi catre un model similar celui care a fost montat anterior. Daca acum stabilesti modul in care sa fie configurat intreg sistemul atunci poti sa alegi orice stil de baterii bucatarie.

Vezi si:  Cum sa vizitati Europa cu masina

Cu siguranta, alegerea nu se bazeaza doar pe pret si pe modul in care arata intrucat toate aceste intrebari de mai sus sunt responsabile pentru calitatea pe care o are intreaga instalatie. Design-ul bateriei trebuie sa fie de abia ultimul punct de pe lista intrucat cel mai important lucru este sa se potriveasca si sa isi duca la indeplinire munca.

Ce trebuie sa verifici inainte de a achizitiona baterii bucatarie?

Atunci cand cumperi baterii bucatarie trebuie sa te asiguri ca toate componentele sunt incluse, in special racordurile pentru conectarea la reteaua de apa si garniturile aferente dar si accesoriile. Verifica bine cutia inainte de a achizitiona intrucat daca lipseste chiar si o singura piesa bateria va fi imposibil de folosit.

Un alt aspect important de verificat este ca racordurile sa aiba aceleasi dimensiuni cu tevile de apa. In caz contrar va trebui sa achizitionezi niste adaptoare speciale care sa faca potrivirile necesare. De asemenea, trebuie sa verifici si dimensiunea orificiului de montare, respectiv cat de mare este spatiul in care trebuie introdusa bateria in chiuveta.

Acestea sunt aspectele importante de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa alegi baterii bucatarie si cum sa te asiguri ca sunt cele mai potrivite alegeri.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.