Cum să devii un bun organizator de evenimente

Cum să devii un bun organizator de evenimente

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Cum să devii un bun organizator de evenimenteA fi organizator de evenimente a fost întotdeauna o afacere profitabilă. Nu există un profil tipic al unei astfel de persoane. Totuși, te ajută să fii o persoană cu abilități sociale dezvoltate, un spirit creativ. Aceste lucruri te ajută să te descurci cu permanentele schimbări de planuri și responsabilități. În același timp, să-ți placă să lucrezi cu oamenii într-un mediu cu ritm alert și să faci parte dintr-o echipă este un plus. Cel mai probabil acest job ți se va potrivi ca o mănușă dacă te regăsești în cele de mai sus.

Te potrivești descrierii? Perfect! Iată ce trebuie să faci:

 1. Învață direct de la cei mai buni

Pentru a începe o afacere ca organizator de evenimente trebuie să obții certificările necesare. Totodată, trebuie să știi să înveți meseria de la cei mai buni. În ceea ce privește certificările, ne referim la cursuri speciale în acest domeniu. De ce? Ele te vor ajuta să-ți construiești bazele unei astfel de meserii.  Acest lucru va solidifica experiența ta și încrederea pe care o vei primi din partea clienților. Pe de altă parte, experiența anterioară este importantă. Conturează-ți afacerea având la bază un arsenal de informații precum diferența dintre un organizator bun și unul mai puțin bun, care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți sau cum le poți corecta, dacă, din întâmplare, ceva nu merge bine. Toate acestea le poți învăța lucrând un timp în acest domeniu, înainte de a-ți deschide propria afacere.

Un alt avantaj este acela că, lucrând o perioadă în acest domeniu, îți formezi o rețea de networking, îți creezi relații. Acest lucru poate duce chiar potențiali parteneri pentru afacerea ta. Cunoști multă lume din industrie și acest lucru devine un atu pentru business-ul tău.

Vezi si:  Iata care sunt cele mai nereusite operatii de la Hollywood

 

 • Impecabil = succes

 

Chiar dacă, de multe ori, spunem că aspectul fizic nu este unul atât de important, când vrei să-ți ai ca afacere o firmă de organizat evenimente, trebuie să știi că „aspectul fizic”, imaginea, contează enorm. Asta pentru că indiferent de eveniment, oamenii te caută și se bazează pe serviciile tale pentru a avea o imagine perfectă. Și tocmai acesta este motivul principal pentru care imaginea ta trebuie să fie la fel. Trebuie să-ți faci un update la site în permanență pentru a nu fi „demodat”. Să ai grijă ca logo-ul care îți reprezintă brand-ul să transmită (printr-o imagine, siglă, cuvânt etc.) calitate și profesionalism pentru că asta atrage și este ceea ce caută oamenii.

 1. Creează un plan de afaceri (chiar dacă vei adapta pe parcurs)

Fiecare business are nevoie de un plan de afaceri. Acesta are rolul de a ghida procesul luării de decizii, astfel ajutându-te să-ți atingi mai repede obiectivele. Te ajută de asemenea pentru a atrage investitorii și a le aduce la cunoștință intențiile tale și investiția de care ai nevoie. Desigur, scopul este de a ține afacerea pe drumul cel bun atunci când vor exista obstacole.

Care sunt pașii pentru a realiza un plan de afaceri?

 • Cercetează piața: cine este clientul, care sunt nevoile acestuia și nevoia pieței etc.
 • Stabilește obiective SMART (specifice/măsurabile/realizabile (din eng. „achievable”) /realiste/încadrate în timp)
 • Fii atent la bugetul de care dispui
 • Testează ideile pe care le ai și alege-le pe cele mai profitabile și fezabile
 • Implementează-le

 

 • Fii de partea legii

 

O dată ce ți-ai stabilit planul de afaceri, îndreaptă-ți atenția spre toate documentele necesare pentru a putea funcționa legal. Acte care trebuie legalizate, autorizații, asigurări, licențe etc. Tot ceea ce este nevoie pentru a fi…de partea legii.

Vezi si:  The Politician sezonul 2: de ce sa urmaresti duelul Payton Hobart/Dede Standish

Pentru a putea porni afacerea, ai nevoie de o formă legală de activare: PFA / SRL. Apoi este nevoie să stabilești care este domeniul principal de activitate și care sunt cele secundare, conform codurilor CAEN. În acest caz, trebuie să alegi codul din grupa 823 (activități de organizare a expozițiilor, târgurilor și congreselor). De asemenea, și/sau 932 (alte activități recreative și distractive), te poate ajuta.

În ceea ce privește documentele de care ai nevoie pentru o firmă de organizat evenimente, acestea sunt:

 • Buletinul sau pașaportul asociatului/asociaților și al administratorului firmei
 • Documente prin care demonstrezi că ai un sediu social stabil – actul de proprietate sau contractul de închiriere
 • Declarația pe propria răspundere din art. 15 alin. 1 lit.b) din Legea nr.359/2004
 • Declarație pe propria răspundere potrivit căreia asociații/administratorul îndeplinește condițiile prevăzute de lege pentru exercitarea calității pe care o au.

Să fii atent și să consulți în permanență legislația în vigoare. Acest lucru îți va permite să știi ce schimbări să faci în cazul în care aceasta se modifică.

Acesta este un domeniu în care urmează să îți vinzi serviciile. Asta înseamnă că un curs de marketing sau de vânzări se poate dovedi foarte util. Te va învăța cum să interacționezi cu oamenii astfel încât să îți atragi clienți și cum să creezi mesaje convingătoare. Recomandările sunt cea mai bună formă de marketing. Dacă tu oferi mai mult decât 100% în tot ce faci, asta te va ajuta să devii cunoscut și să câștigi încredere.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.