Cum se poate recupera taxa auto de la stat?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

taxa-autoDin ce in ce mai multi romani spera sa isi recupereze taxa auto de la stat, banii pe care i-au platit si acum trebuie sa le fie returnati in conturi. Insa lucrurile nu sunt atat de simple precum par. Ministerul Mediului si Ministerul Finantelor nu au raspunsuri clare in ceea ce priveste raspunsul la intrebarea “cand vor fi returnati banii de pe taxele auto?”.

Cei de la Finante spun ca Executivul va stabili aceste detalii printr-un act normativ, alaturi de cei de la Ministerul Mediului. Solutia cea mai buna in acest sens se pare ca este foarte greu de gasit. Asadar, ce le ramane oamenilor de facut? Sa actioneze in instanta, desigur! In lipsa alternativelor, numai instanta poate solutiona situatia! Banii vor fi recuperati sigur in urma unor procese ce pot dura chiar si cateva luni bune, pana la un an!

Daca romanii aleg sa nu se prezinte in sala de judecata, practic nu au nicio sansa sa isi recupereze banii, nefiind prezentata nicio procedura clara in acest sens. Statul trebuie sa returneze sase miliarde de lei, dupa ce, la 1 februarie, cand s-a eliminat timbrul de mediu, s-a abrogat si procedura de restituire a banilor din taxe auto. Asadar,  cea mai simpla metoda ramane ca oamenii sa se adreseze unui executor judecatoresc ce poate pune propire pe conturile ANAF, in cazul celor are au o sentinta clara. Daca nu, se poate astepta o perioada rezolvarea de la FISC!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.