Cum se resapeaza o anvelopa?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

resapare anvelopaCum se resapeaza o anvelopa este subiect care te intereseaza si pe tine? In acest caz, trebuie sa stii ca datorita resaparii, anvelopele care sunt considerate reutilizabile, devin la fel de performante ca si cauciucuri auto cu preturi mici pe vadrexim.ro. In acest articol vei afla cum se poate resapa o anvelopa si vei afla care sunt avantajele acestei tehnici.

Cum se resapeaza o anvelopa? Care este tehnica folosita?

Mai intai se trece la inspectia cauciucurilor. Se verifica daca au o carcasa care sa fie in stare buna pentru a putea fi resapata. Marginile cauciucului trebuie sa fie destul de solide pentru a putea suporta procesul de resapare. Unele marci de anvelope se folosesc de Shearografie, adica un procedeu care permite detectarea tuturor defectelor cu laserul.

Se va restabili apoi dimensiunile anvelopei si echilibrul sau perfect.

Resaparea unei anvelope presupune apoi inlocuirea benzii de rulare a unui cauciuc folosit, uzat, cu una noua. Tehnica de resapare a unei anvelope se desfasoara astfel in trei etape:

  • brosajul cauciucurilor. Este o operatiune care consta in curatarea carcasei anvelopei dupa ce s-a extras banda de rulare. Deci permite eliminare vechii benzi de rulare.
  • gomajul cauciucurilor care consta in inlocuirea partilor uzate ale cauciucurilor cu noi materiale.
  • resaparea propriu- zisa este o procedura realizata de catre o masina pentru a se aplica un cauciuc nou pe banda de rulare.

Inspectia finala controleaza siguranta, dar si aspectul impecabil al anvelopelor resapate.

La fel ca si anvelopele noi, anvelopele resapate se supun si ele unui test de performanta. Si dupa resapare, preznta mentiunea « retread ». Sunt deci incadrate legal si supuse unor teste extrem de stricte. O anvelopa nu va fi astfel resapata daca carcasa are semne de uzura prea importante.

Care sunt avantajele resaparii unei anvelope?

  • anvelopele resapate sunt mai economice. Sunt cu pana la 40% mai ieftine fata de anvelopele noi, care nu sunt resapate. Si pot chiar prezenta aceleasi performante cu un cauciuc nou.
  • sunt ecologice. Resaparea unei anvelope poate diminua nivelul de deseuri pneumatice, deoarece o anvelopa poate sa fie resapata de pana la 3 ori.
  • sunt in conformitate cu normele europene.

Mai pe scurt, anvelopele resapate nu sunt anvelope second, uzate, ci sunt anvelope care au un cauciuc nou, construite insa pe baza unui cauciuc vechi.

Resaparea anvelopelor este un procedeu foarte curent, des intalnit mai ales in lumea vehiculelor mai grele. Marimea anvelopelor fiind in acest caz una extrem de importanta, datorita faptului ca se poate recicla o mare parte din ele se pot realiza economii apreciabile.

Anvelopele resapate prezinta si unele inconveniente:

  • zgomotul, deoarece aceste cauciucuri sunt mult mai zgomotoase.
  • o distanta de franare usor mai lunga.
  • anvelopele resapate sunt cel mai des utilizate pentru masinile mai grele, dar exista sanse sa nu se gaseasca pentru anumite modele de autoturisme.

Anvelopele resapate sunt  anvelopele folosite care au primit sansa la o noua viata (exista si anvelope Dunlop resapate). Si chiar daca anvelopele noi sunt cele mai fiabile, anvelopele resapate sunt si ele fiabile, performante si rezistente.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.