Cum se tin orele in iunie, in perioada de pregatire?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei au stabilit deja masurile ce trebuiesc luate in fiecare scoala in care se tin cursuri de pregatire  a examenelor organizate pentru elevii de clasa a-VIII-a si aa-XII-a (2-12 iunie 2020). Ordinul comuna fost deja publicat in Monitorul oficial.

Participarea elevilor la aceste activitati de pregatire urmeaza sa fie decisa de parintii acestora, dupa ce se evalueaza incadrarea in grupele de risc a elevilor precum si a membrilor familiei acestora. In plus, elevii vor fi insotiti de catre un cadru didactic de la accesul in unitatea de invatamant pana la la sala de clasa si mai apoi, odata activitatile finalizate, vor fi condusi la iesirea din scoala.

In plus, la intrarea elevilor in scoala, un cadru medical verifica temperatura tuturor celor care intra in unitatea de invatamant in aceasta perioada. Temperatura nu trebuie sa fie mai mare de 37. In cazul in care un elev sau un cadru didactic, nedidactic sau didactic auxiliar prezinta simptome specifice de coronavirus sau exista suspiciuni ca starea sa de sanatate este una precara, acestuia nu i se va permite accsul in unitatea de invatamant si i se va recomanda sa i se adreseze medicului de familie pentru a se stabili un diagnostic corect precum si un tratament.

La intrarea in unitatea de invatamant se vor asigura materiale si echipamente de protectie (covorase dezinfectante, substante de dezinfectare a mainilor, masti de protectie) si unitatea de invatamant va asigura sapun, dispensere cu dezinfectant pentru maini si prosoape de hartie. Pe toate durata activitatilor se vor purta masi de protectie si se vor igieniza in mod regulat mainile tuturor cu sapun sau gel dezinfectant. In clasa se vor afla maxim10 elevi si se va pastra distanta de 2 metri unul fata de altul. Elvii nu vor sta mai mult de trei ore la activitatile de pregatire.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.