De ce sa alegi cofraje de lemn? Afla de la specialisti

De ce sa alegi cofraje de lemn? Afla de la specialisti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Lemnul este cel mai des folosit material pentru cofraj. Bustenii de lemn si cheresteaua sunt folositi ca elemente de contravantuire din cele mai vechi timpuri. Deci, cofrajul din lemn este denumit si cofraj traditional. Este cel mai economic material folosit pentru cofraj. Acesta este folosit in santiere ca material de cofrare de multi ani, asa ca metoda de construire a structurii din lemn este bine cunoscuta muncitorilor.

Avatajele unor cofraje lemn sunt: Lemnul poate fi taiat cu usurinta in orice dimensiune dorita. Lemnul este usor si poate fi manipulat cu usurinta. Lemnul are o rezistenta termica buna, ceea ce previne deteriorarea betonului in regiunile mai reci. Este usor de inteles metoda de constructie a cofrajelor din lemn, prin urmare, nu sunt necesari muncitori calificati. Este usor sa inlocuiti partile deteriorate ale formelor de lemn.

Care sunt beneficile unor cofraje lemn?

Cofrajele din lemn pot fi demontate cu usurinta. Lemnul simplu sau lemnul prelucrat poate fi folosit pentru a face cofraje lemn pentru structuri din beton. Lemnurile prelucrate sunt deja netezite si proiectate special pentru a imbunatati usurinta asamblarii si demontarii cofrajelor. Lemnul simplu este cel mai ieftin material lemnos care poate fi folosit la realizarea cofrajelor pentru structuri din beton.

Cofrajele din lemn artificial sunt, de asemenea, reutilizabile, deoarece nu se rasucesc si nu se deformeaza. Desi lemnul prelucrat este mai scump decat cheresteaua taiata, este mai puternic si mai fiabil. De asemenea, este mai ieftin decat aluminiul. Factorul de reutilizare face ca acesta sa merite costul suplimentar si este adesea ales in locul lemnului simplu pentru cofrajele structurilor din beton.

Vezi si:  Seism cu magnitudinea de 6.5 in China

Diferite tipuri de lemn utilizate pentru cofrajele structurilor din beton

Un cofraj lemn este bile lucrat si rezista in timp, iar lucratorii se asigura ca nu raman noduri slabite pe lemn si il trateaza cu ulei sau alte materiale inainte de utilizare. Ungerea se face pentru a preveni lipirea lemnului de betonul turnat, astfel incat sa nu existe daune fizice asupra structurii betonului la decofrarea cofrajului. Ungerea ajuta si la mentinerea calitatii cofrajului, astfel incat sa poata fi utilizat din nou.

Desi cofrajele din lemn este cea mai buna optiune pentru constructia de cladiri la scara mica, realizarea cofrajelor pentru constructii la scara mare devine o sarcina extrem de consumatoare de timp. Deoarece costul cofrajelor este una dintre cheltuielile majore in domeniul constructiilor, firmele si antreprenorii prefera cofrajele reutilizabile cu durata de viata mai mare decat cofrajele din lemn simplu.

Stiai ca lemnul este o rezistenta termica buna, ceea ce ajuta la prevenirea daunelor betonului in zonele mai reci?

In prezent, cofrajele din lemn sunt utilizate acolo unde costurile fortei de munca sunt mici si in constructii la scara mica. In constructiile la scara mare, cofrajele din lemn sunt folosite pentru a turna betonul in sectiuni complicate. Astfel, lemnul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai relevante materiale in constructia cladirilor si este aici pentru a ramane. De la a fi folosit ca material estetic la a fi folosit ca cofraj de beton pentru etapele cruciale de constructie, versatilitatea si diversitatea acestui material sunt nesfarsite.

In general, cofrajele din lemn sunt utilizate pentru formarea matritelor pentru structuri de beton de diferite tipuri, cum ar fi cofrajele grinzilor, cofrajele placilor, cofrajele urcatoare, cofrajele scarilor din beton si cofrajele flexibile. Daca esti in cautare de cofraje lemn, Lucinvest iti ofera o gama larga de materiale necesare pentru activitatiile planificate. Cofrajele din lemn, constituie cea mai buna alegere.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre leasing auto. Informatii utile de la specialisti

 

Date de contact:

Tel/Fax: 0745.410.817

Email: office@lucinvest.ro

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.