De saptamana asta editurile pot depune auxiliarele pentru a fi analizate si autorizate

De saptamana asta editurile pot depune auxiliarele pentru a fi analizate si autorizate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Incepand de saptamana viitoare, editurile vor putea depune, proiectele in vederea aprobarii auxiliarelor. Cel putin asta a anuntat ministrul Liviu Pop saptamana trecuta, joi:

Astazi (joi, n.r.) am elaborat cele doua proiecte pentru aprobarea auxiliarelor, proiecte care sunt pe site-ul ministerului, urmand ca saptamana viitoare, dupa aprobarea in Guvern a hotararii care prevede reorganizarea Centrului Naţional de Evaluare si Examinare (CNEE), cel care va evalua toate auxiliarele din invatamant, sa semneze aceste ordine. (…) De saptamana viitoare, toti cei care au aceste auxiliare pot sa le depuna pentru a fi verificate si autorizate. Nu se pune problema sa scoatem auxiliarele din procesul de invatamant, dar, asa cum este normal, trebuie sa folosim in unitatile de invatamant doar auxiliarele si manualele care sunt autorizate de MEN, a anuntat, pe Facebook, ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Ministrul a mai precizat faptul ca anul trecut absolut toate manualele de clasa a IV-a au fost neautorizate si vandute in scoli inca din vacanta de vara iar acum ministerul lucreaza la punerea in acord a Legii Educatiei cu auxiliarele si mijloacele de invatamant din sistemul preuniversitar.

Fac un ultim apel la acele edituri care incearca sa forteze nota sa se opreasca. Ajunge! V-a ajuns, fiti linistiti, puteti fi parteneri corecti ai sistemului educational, nu incorecti, elevii si profesorii din Romania au nevoie de auxiliare, dar acest lucru il decide profesorul de la clasa, alaturi de parinti si consiliul profesoral, nu alte entitati, a mai spus ministrul.

Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobat de Ministerul Eductiiei Nationale.  Precizam ca in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate in legatura cu incalcarea cu vinovatie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare.

 

Vezi si:  Ce se va intampla cu copiii care au invatat la Scoala 124 dupa incendiu ?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.