Delegatia parlamentara se intalneste cu ambasadorul Ucrainei

Delegatia parlamentara se intalneste cu ambasadorul Ucrainei

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

O delegatie formata din 19 parlamentari urmeaza sa se intalneasca marti, la Parlament, cu ambasadorul Ucrainei. Intalnirea cu Oleksandr Bankov a fost stabilita in urma promulgarii noii legi a Educatiei de catre presedintele Porosenko, lege care limiteaza predarea in limbile minoritatilor,

Am fost prins in poziţie de offside pentru ca aceasta delegatiie (parlamentara-n.r.) si-a pierdut obiectivul de functionare, chiar daca astazi avem la ora 13:00 o intalnire cu ambasadorul Ucrainei aici, in Parlament, din pacate inevitabilul s-a produs, Porosenko a semnat acest proiect de lege si acest lucru este cu atat mai regretabil cu cat presedintele Romaniei a gresit, a declarat presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, deputatul PMP Constantin Codreanu.

PMP urmeaza sa ceara retragerea sprijinului international pentru integrarea euroatlantica a Ucrainei supa ce preseintele Porosenko a promulgat noua lege a educatiei.

„(…) Vom cere sa se retraga sprijinul international pentru integrarea euroatlantica a Ucrainei. (…) Mi se pare un lucru firesc. Vom spune acest lucru (ambasadorului Ucrainei in Romania-n.r.). Am ajuns in situatia in care putem spune deschis ca Romania nu mai sustine parcursul euroatlantic al Ucrainei pentru ca Ucraina nu se mai comporta ca un stat care respecta valorile europene fundamenatele, ci ca un stat care a revenit la logica nefireasca a comportamentului sovietic, a declarat deputatul PMP Constantin Codreanu, la Parlament.

Constantin Codreanu a afirmat ca noua lege a educatiei promulgata de Poroşenko nu respecta Constitutia Ungariei, afirmand ca trebuie luata in calcul posibilitatea atacarii ei la Curtea Constitutionala.

(…) Legea nu respecta Constitutia Ucrainei, articolele 10-52 si trebuie sa ne gandim inclusv la a ataca la Curtea Constitutionala a Ucrainei acest proiect de lege, dincolo de avizul pe care il asteptam de Comisia de la Venetia spus Codreanu.

Vezi si:  Mugur Isarescu, audiat in Senat

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.