Distante-Rutiere.com propune top destinatii cu animale salbatice

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

preferate-distante-rutiere-com-top-destinatiiSa plecati intr-o calatorie poate fi, de asemenea, o oportunitate de a va apropia de natura. Haideti sa descoperiti topul oferit de distante-rutiere.com si sa traiti o experienta unica, continent cu continent, alegand una dintre destinatiile de mai jos pentru pasionatii de salbaticie si animale salbatice, in mediul lor.

5. Costa Rica este prima tara care ia decizia de a inchide gradinile zoologice si de a favoriza intalnirea dintre turisti si animale in mediul lor natural. Trebuie spus ca aceasta tara mica din America Centrala concentreaza nu mai putin de 5% din biodiversitatea lumii!
 Posibilitatile de drumetii pentru a descoperi pasari, reptile, maimute, lenes si altele sunt numeroase: Parcul National Manuel Antonio, langa San Jose, Parcul International La Amistad pe granita Panamei, parcul national Cocovado sau Parcul National Los Quetzales (rezervatia Los Santos), intr-o regiune mai montana.

4. Canada, cu o suprafata de aproape 10 milioane km2, ofera animalelor salbatice mai multe zone protejate si indepartate. Observarea acestora necesita timp si rabdare, dar tara se poate lauda cu o biodiversitate exceptionala si bine conservata in peste 40 de parcuri nationale. Cele mai populare specii de urmarit: castor, caribou, soimi si chiar balene, intre mai si octombrie. Ministerul insarcinat cu protectia mediului recomanda, totusi, sa evite intalnirea cu ursul negru sau cu ursul grizzly.

3. Nepal, renumit pentru comorile sale arhitecturale, are de asemenea, peisaje foarte diverse, de la jungle tropicale la cei mai inalti munti din lume. Constienta de bogatia naturii sale, dar si de fragilitatea acesteia, tara a construit 20 de arii protejate, acoperind 23% din terenurile sale. Parcurile nationale, sanctuarele din mediul salbatic si zonele de conservare contribuie la incurajarea unei atitudini mai responsabile fata de mediul inconjurator in comunitati. Parcul Chitwan, foarte popular si foarte turistic, este plin de pasari multicolore, tigri bengali, rinoceri asiatici, crocodili, maimute care sunt rareori abordate datorita numarului de vizitatori. Prin urmare, preferam parcul din Bardia, cu siguranta mai dificil de accesat. Aici, cu rabdare si un ghid bun, putem intalni elefanti salbatici, crocodili, cerbi si mai mult de 400 de specii de pasari!

2. Kenya si Africa de Sud Рimposibil de a decide intre aceste doua tari, atat de diferita este fauna prezenta! Depinde intr-adevar de ceea ce vrei sa intalnesti. In Kenya exista 14 parcuri nationale active in conservarea speciilor. Indiferent daca la Masai Mara, rezervatia nationala de samburu sau parcul M̩ru, se pot vedea aici hoardele de animale, cirezi care uneori includ cateva sute de gazele, zebre, elefanti, girafe si rinoceri.

1. In Australia, nici macar nu vorbim despre observatie, deoarece natura este omniprezenta, intalnirile fortuite cu animalele salbatice sunt frecvente. Cu 80% din speciile endemice, tara are peste 370 de mamifere, 800 de pasari, 4000 de pesti, 450 de reptile si 50 de mamifere marine! Un paradis pentru iubitorii de natura care ar trebui totusi sa fie retinuti, cu mare precautie! Aici gasim cele mai periculoase animale din lume: paianjeni, meduze, serpi, crocodili.

Deci? Sunteti gata pentru o excursie de salbaticie? Nu mai asteptati si porniti in aventura. Deplasandu-va cu avionul pana pe continentul respectiv, mai apoi cu siguranta veti inchiria o masina. Fiind locuri necunoscute de o maretie nemaipomenita, va recomandati sa luati in calcul utilizarea unei harti online si a unui calculator de distante rutiere. Aceste va ajuta sa ajungeti in locurile pe care doriti sa le vizitati, fara a gresi drumul.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.