Ecranul spart al telefonului va fi de domeniul trecutului

Ecranul spart al telefonului va fi de domeniul trecutului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Recent, s-a creat sticla care se repara singura la loc dupa ce este sparta. Astfel, ecranele sparte ale telefoanelor vor ramane o aminitire urata, vor fi de domeniul trecutului. Gratie unei echipe de cercetatori japonezi, s-a lansat un nou tip de sticla, autovindecatoare. Un polimer care se repara singur care a fost creat de cercetatorii de la Universitatea din Tokyo si care a fost descoperit in mod accidental, in timp ce se concentrau pe studierea unor noi adezivi.

In timpul acestor cercetari, una din echipe a realizat ca polimerul pe care il analizau cu scopul de a fi folosit ca adeziv a avut capacitatea de a se lipi la loc in momentul in care a fost taiat, comprimat si tinut timp de 30 de secunde la temperatura camerei de 21 de grade Celsius.

Deoarece nu aveau incredere in acest rezultat intamplator, Yu Yanagisawa, un student absolvent al departamentului de chimie si biotehnologie al Universitatii, a decis sa efectueze o serie de teste. Acesta a dorit sa confirme faptul daca aceasta sticla este sau nu autovindecatoare in momentul in care este rupta sau taiata. Astfel, la scurt timp, studiul a putut fi publicat si laudat.

Nu este prima data cand cercetatorii au proiectat materiale de auto-reparare, insa acest polimer este cu atat mai ciudat cu cat este mai robust din punct de vedere structural, asemeni sticlei. Cu toate acestea, materialul este capabil de reparare, are niste proprietati care adesea se exclud reciproc in compusii fabricati.

In plus, ceea ce face ca sticla sa fie unica este faptul ca isi indeplineste functia de auto-aderenta la temperatura camerei. Asta in timp ce alte materiale cu auto-reparare necesita cel mai adesea incalzire pentru a induce comportamentul lor de lipire. In plus, materialul reuseste sa se repare mai repede decat o fac cele dezvoltate anterior.

Vezi si:  Cateva cuvinte despre cele mai utile 3 aparate de curatat la care putem apela

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.