Elevii din Targu-Jiu au creat un robot care ia decizii si recunoaste imagini

Elevii din Targu-Jiu au creat un robot care ia decizii si recunoaste imagini

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Un grup de elevi din Targu-Jiu a creat un robot capabil sa  ia decizii singur si sa recunoasca imagini si culori cu scopul de a se califica in cadrul unei competitii din America. Robotul este momentan functional in proportie de 75% insa trebuie finalizat pana la data de 3 Martie.

Elevii Colegiului National Ecaterina Teodoroiu construiesc un robot cu care urmeaza sa participe in luna martie la competitia Nationala de Robotica First Tech Challenge unde vor reprezenta Gorjul. Echipa a ales numele de Technodogs si este compusa din 9 baieti si o fata, elevi ai claselor a X-a, a XI-a si a XII-a la profilul matematica –informatica intensiv.

A trebuit să folosim numai anumite tipuri de piese, destul de scumpe, de la distribuitori acreditati de concursul First, fiind disponibile numai in magazinele din SUA. A durat mult pana când am primit aceste piese. Am apelat de nenumărate ori la comunitatea locala, dar cu puţin succes, asa ca a trebuit sa ne descurcam cu sponsorizarile primite de la fosti elevi, parinti si cateva firme, dar nu este suficient a declarat Mihaela Runceanu, director adjunct si profesor de informatica in cadrul colegiului.

Copiii lucreaza pentru a programa robotul sa execute instructiunile in mod autonom, cat si sa se asigure ca totul va fi bine din punct de vedere mecanic. Momentan, robotul este functional in proporţie de 75%, dar vom fi gata pentru faza regionala, cat si pentru cea nationala. Avantajul nostru in competitia de anul acesta este ca il avem ca mentor pe Alexandru Budin, momentan director tehnic la agentia de publicitate CP+B London, nascut si crescut in Targu-Jiu. El a mai construit roboti pentru Samsung, BBC, Gadget Show, in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute companii de robotica din lume, Robo Challenge,  a mai afirmat Mihaela Runceanu.

Vezi si:  Care sunt cele mai bune aplicatii de stiri?

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.