Emotii mari si balbaieli la prima proba de Bacalaureat

Emotii mari si balbaieli la prima proba de Bacalaureat

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

bacalaureatPrima probă de bacalaureat a constat în examenul oral la Limba și literatura română unde elevii s-au simțit puțin zdruncinați.

„Emoțiile ne trăgeau în jos” spune un tânăr cu vocea tremurândă fiind vizibil afectat de prima probă la care tocmai a participat.

Alți elevi au mărturisit că limba lor s-a încleștat spre deosebire de degetele lor care știu să acceseze rețelele de socializare mai ceva ca un politician în timpul unei ședințe din parlament.

Pentru că proba orală la Limba și Literatura Română urmărește testarea abilităților de comunicare a elevilor, aceștia au trebuit să analizeze un text și să își exprime părerea cu privire la ceva.

Acestea fiind spuse, se pare că elevii s-au pregătit de zor, iată mai jos căteva confesiuni ale acestora:

Un elev ne-au declarat că din cauza emoților se bâlbâie când vorbește cu cei din jur.

Un alt elev din Constanța ne-a dezvăluit că „Stilul Juridico Administrativ este stitlul, stilul oficial!”

„Ambalajul contează mai mult decât cunoștiințele pe care le ai”, a declarat un elev entuziasmat. Acesta susține că acest sfat i-a fost dat de profesoara lui. „M-am îmbrăcat în cămașă albă, căci un om bine îmbrăcat este scuzat chiar și când uneori are creierul gol”.

La prima probă a examenului de bacalaureat, candidații nu au primit note, căci competențele comunicative nu se pot măsura în numere. Aceștia au fost notați cu una dintre următoarele trei nivele de competență: experimentat, avansat și mediu.

Din păcate ni s-a spus că nu există nivelul mediocru, câci ar fi fost aplicat în majoritatea cazurilor.

Vezi si:  Din ce in ce mai multi copii din Romania abandoneaza scoala

Salvează

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.